Zaharul, combustibilul preferat al celulelor canceroase

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cercetarile recente ale oamenilor de stinta au relevat faptul ca exista o legatura intre consumul de zahar si cancer. Desi zaharurile furnizeaza energie organismului, consumul in exces a acestora sporeste sansele de imbolnavire de cancer.

Zaharurile sunt necesare pentru a furniza energie corpului nostru si consumul acestora in cantiati moderate este important pentru starea noastra de sanatate. Cu toate acestea, un consum ridicat de zahar, ca in cazul diabeticilor, provoaca daune celulelor noastre si creste probabilitatea de face cancer, scrie Examiner.

Nivelul ridicat de zahar din sange este o caracteristica a obezitatii si a diabetului. Insa, este mai putin cunsocut faptul ca diabetul si obezitatea sunt asociate cu riscul aparitiei cancerului.


Conform studiilor epidemiologice, persoanele diabetice sunt predispune de doua ori mai mult decat cele sanatoase, sa se imbolnaveasca de cancer pancreatic sau de colon.

De asemenea, consumul rational al zaharului ii poate ajuta si pe cei deja bolnavi de cancer sa-si tina sub control starea sanatatii.


“Se considera ca multi pacienti care au cancer si-ar putea imbunatati in mod vizibil starea, daca ei isi controleaza nivelul glucozei din organism, care este combustibilul preferat al celulelor canceroase”, se arata intr-un raport al fundatiei Alpha Galileo.

Cercetarile au fost conduse de catre dr. Custodia Garcia Jimenez de la Universitatea Juan Carlos din Madrid, Spania.

“Am fost surprinsi sa constatam ca schimbarile din metabolismul nostru sunt cauzate de impactul zaharului asupra riscului de cancer. Schimbarea dietei este una dintre cele mai usoare strategii de prevenire a cancerului si de eliminarea unor posibile suferinte determinate de boala”, spune specialistul.

Cel putin unul din trei cazuri de cancer pot fi prevenite prin imbunatatirea dietei si prin activitate fizica.”[1]

Video

SURSE

  1. http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/zaharul-combustibilul-preferat-al-celulelor-canceroase-video-1216628
  2. Foto: Internet
  3. Video: YouTube

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...

Citește mai multe:
10 remedii naturiste pentru colita

Educația la japonezi: copiii de 4 ani circulă singuri cu metroul, elevii și profesorii fac curățenie în școli. Mamele își învață pruncii de mici să-și respecte semenii

Tratamente naturiste pentru atacuri de panică

Cum procedam daca suferim de rinita alergica

Remedii naturiste pentru vertij

Închide