Undele cerebrale Theta – poarta către domeniul subconștientului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Când subconștientul deține o anumită imagine despre tine însuți sau o idee despre un anumit lucru, iar conștientul o alta, întotdeauna ceea ce se concretizează este convingerea din subconștient.

Indiferent că este vorba despre probleme financiare, relații sentimentale dificile, obezitate, dependență de alcool, fobii, victimizare, frica de intimitate, impotență sau eșecuri pe plan profesional, există undeva în subconștient o convingere înrădăcinată care face o persoană să acționeze într-un anumit fel. Rezolvarea problemei se află în inducerea creierului în starea de maximă de sugestibilitate și accesarea resurselor din subconștient.
Programe mentale care creează blocaje


Cei care suferă din cauza dependenței de alcool, spre exemplu, își doresc conștient să renunțe și să-și echilibreze viața, însă în interiorul lor există un program care continuă să le creeze nevoia de a bea. Ei știu că sunt pe cale să-și piardă familia din cauza băuturii și că ficatul lor cedează treptat, știu că își deteriorează relațiile cu prietenii și chiar cariera, însă le este foarte dificil și chiar imposibil să se oprească.

Este vorba despre un program mental sau emoțional înrădăcinat în trecut care continuă să blocheze schimbarea. Soluția reprezintă accesarea subconștientului, dizolvarea acestui program și înlocuirea lui cu unul nou, pozitiv care susține concretizarea dorinței conștiente.
Secretul transformărilor de durată


Poți produce orice schimbare pe care ți-o dorești în personalitatea ta, în modul de a gândi, de a acționa și în rezultatele pe care le produci atunci când induci creierului starea potrivită. Informația care lipsește din cele mai multe cărți și cursuri de dezvoltare personală este faptul că secretul oricărei realizări este alinierea subconștientului cu mintea conștientă. Acesta este ingredientul vital al succesului. Dacă fiecare dintre ele trage în sensuri diferite, se creează blocaj. Este important să înțelegi acest lucru înainte de a lucra cu orice metodă de reprogramare mentală.

Subconștientul reprezintă o bancă impresionantă de informații pentru că el reține absolut tot: de la senzații până la fapte concrete petrecute până în prezent. Într-o stare mentală de relaxare deplină și conectare la straturile profunde ale minții, subconștientul devine receptiv și ușor de sugestionat. Această stare are loc atunci când creierul funcționează în domeniul undelor Theta. Este cea mai rapidă cale de a produce transformări profunde și de durată.

Tehnologii performante pentru inducerea creierului în starea Theta

Starea Theta (cunoscută și sub denumirea de stare crepusculară sau senzația dintre somn și veghe) reprezintă domeniul undelor cerebrale cuprinse între 4 și 8Hz. Este momentul în care activitatea cerebrală se domolește cel mai mult, destinderea și relaxarea se adâncesc, transformându-se în somnolență. Este însoțită adesea de apariția unor imagini mentale vii, venite pe neașteptate, asemănătoare celor din vis.

Starea produsă de undele theta oferă accesul spre materialul de la nivelul subconștientului, reverii, creativitate maximă, revelații cu impact, schimbări profunde care se produc spontan, soluții la situații aparent imposibile, idei originale și declicuri emoționale. Este o stare misterioasă, plină de potențial și frumusețe, însă greu de fixat prin practică nesusținută de tehnologii speciale pentru stimularea undelor theta.

Oamenii de știință și specialiștii în domeniu, fascinați de posibilitățile spectaculoase conținute de această stare, au dezvoltat dispozitive pentru antrenarea și modelarea undelor cerebrale pe frecvențe precise, specifice undelor Theta și nu numai.”[1]

SURSE

  1. http://www.aimgroup.ro/dezvoltare-umana/undele-cerebrale-theta-poarta-catre-domeniul-subconstientului/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...