Un legumicultor din Neamț păstrează vie tradiția semințelor românești: ”Cultiv roșii uriașe de peste 30 de ani. Cea mai mare a cântărit 1,4 kilograme”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Dedicat pasiunii sale pentru conservarea soiurilor vechi de legume, Vali Cucu (60 de ani ) este fermierul mulțumită căruia astăzi mai avem roșii uriașe românești. Acum 30 de ani, legumicultorul din comuna nemțeană Bălțătești a primit de la un inginer agronom un pumn de semințe din soiul care, fără munca și și dedicarea lui Vali Cucu, ar fi fost astăzi pe veci pierdut.

Semințele românești de legume sunt comoara cea mai de preț pentru Valeriu Cucu, legumicultorul cunoscut în toată țara mai ales pentru soiul de roșii uriașe pe care a reușit să îl păstreze de peste 30 de ani.


Este mândru că tot mai mulți fermieri și grădinari, mai ales tineri, îl contactează ca să le vândă și lor sămânța minunatelor tomate din care muști ca și cum ai mânca un măr. ”Nu știu prea multe despre acest soi, decât că am primit primele semințe de la inginer agronom de la Izvoare.

regele-rosiilor-uriase

Astăzi, el nu mai trăiește, dar eu am păstrat semințele, le-am cultivat an de an și acum ele au ajuns să fie cele mai solicitate. Oameni din toată țara mă caută să le dau semințe de legume din soiuri tradiționale de legume pe care le adun din toată lumea”, se destăinuie legumicultorul pentru Agrointeligența.„[1][2]


SURSE

  1. http://www.agrointeligenta.ro
  2. http://agrointel.ro/21593/seminte-rosii-romanesti-soiuri-vechi-seminte-traditionale/
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...