Turmericul poate inlocui 7 medicamente diferite

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„O analiza realizata de GreenMedInfo a scos la iveala faptul caturmericul (curcuma)poate inlocui o varietate de medicamente conventionale concepute pentru a trata diferite boli precum afectiuni inflamatorii, artrita, depresie, diabet tip 2, ateroscleroza.

  1. Lipitor / Atorvastatina (medicamente anti-colesterol): Un studiu din 2008 publicat in revista „Cercetarea si dezvoltarea medicamentelor” a descoperit ca curcuminoidele gasite in turmeric pot fi utilizate pentru tratamentul disfunctiei endoteliale, o conditie care afecteaza functionalitatea vaselor de sange. Curcumina a fost la fel de eficace in tratarea colesterolului ridicat precum medicamentele anticolesterol.
  2. Medicamente anti-inflamatorii: Un studiu din 2004 publicat in revista Oncogene a scos la iveala faptul ca turmericul poate fi o alternativa eficienta la medicamente precum aspirina, ibuprofen, dar si la medicamentele care combat celulele canceroase.
  3. Metformin pentru diabet zaharat: Intr-un studiu din 2009 publicat in „Biochimie si Biofizica”, oamenii de stiinta cu precizat ca turmericul este valoros si pentru tratarea diabetului. Cercetatorii au descoperir ca o substanta din turmeric – curcumina – este de cel putin 500 de ori mai puternica decat metformina, un medicament prescris pentru controlul diabetului.
  4. Prozac / fluoxetina (antidepresive): Un studiu 2011 publicat in revista Acta Poloniae Pharmaceutica a aratat eficienta curcuminei in tratarea depresiei, fiind capabila sa inlocuiasca medicamente psihotrope ca Prozac.
  5. Aspirina (subtierea sangelui): Un studiu din 1986 publicat in revista Arzneimittelforschung a subliniat inca o data valoarea curcuminei. Aceasta este benefica pacientilor predispusi la tromboza vasculara.
  6. Oxiliplatin (citostatic): Un studiu din 2007 publicat in Jurnalul International de Cancer a descoperit ca aceeasi curcumina ar putea fi folosita pentru a trata cancerul de colon, si ca poate inlocui oxaliplatin.
  7. Corticosteroizi (medicamente steroizi): Un studiu din 1999 a constatat ca polifenolii din curcuma, care ii confera culoarea galben stralucitor sunt mai eficienti decat steroizii pentru tratarea uveitei anterioare cronice, o boala de ochi.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/turmericul-poate-inlocui-7-medicamente-diferite-62320
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...