Turmericul poate inlocui 7 medicamente diferite

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“O analiza realizata de GreenMedInfo a scos la iveala faptul caturmericul (curcuma)poate inlocui o varietate de medicamente conventionale concepute pentru a trata diferite boli precum afectiuni inflamatorii, artrita, depresie, diabet tip 2, ateroscleroza.

  1. Lipitor / Atorvastatina (medicamente anti-colesterol): Un studiu din 2008 publicat in revista “Cercetarea si dezvoltarea medicamentelor” a descoperit ca curcuminoidele gasite in turmeric pot fi utilizate pentru tratamentul disfunctiei endoteliale, o conditie care afecteaza functionalitatea vaselor de sange. Curcumina a fost la fel de eficace in tratarea colesterolului ridicat precum medicamentele anticolesterol.
  2. Medicamente anti-inflamatorii: Un studiu din 2004 publicat in revista Oncogene a scos la iveala faptul ca turmericul poate fi o alternativa eficienta la medicamente precum aspirina, ibuprofen, dar si la medicamentele care combat celulele canceroase.
  3. Metformin pentru diabet zaharat: Intr-un studiu din 2009 publicat in “Biochimie si Biofizica”, oamenii de stiinta cu precizat ca turmericul este valoros si pentru tratarea diabetului. Cercetatorii au descoperir ca o substanta din turmeric – curcumina – este de cel putin 500 de ori mai puternica decat metformina, un medicament prescris pentru controlul diabetului.
  4. Prozac / fluoxetina (antidepresive): Un studiu 2011 publicat in revista Acta Poloniae Pharmaceutica a aratat eficienta curcuminei in tratarea depresiei, fiind capabila sa inlocuiasca medicamente psihotrope ca Prozac.
  5. Aspirina (subtierea sangelui): Un studiu din 1986 publicat in revista Arzneimittelforschung a subliniat inca o data valoarea curcuminei. Aceasta este benefica pacientilor predispusi la tromboza vasculara.
  6. Oxiliplatin (citostatic): Un studiu din 2007 publicat in Jurnalul International de Cancer a descoperit ca aceeasi curcumina ar putea fi folosita pentru a trata cancerul de colon, si ca poate inlocui oxaliplatin.
  7. Corticosteroizi (medicamente steroizi): Un studiu din 1999 a constatat ca polifenolii din curcuma, care ii confera culoarea galben stralucitor sunt mai eficienti decat steroizii pentru tratarea uveitei anterioare cronice, o boala de ochi.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/turmericul-poate-inlocui-7-medicamente-diferite-62320
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...

Citește mai multe:
Traista-ciobanului, planta indispensabila inimii

6 beneficii ale consumului de castane

Cum poate varza sa iti ia durerea de cap

Mudrele, secretul degetelor îndoite, întinse sau atinse

Doi fraţi preoţi hrănesc sute de copii şi de bătrâni de la ţară

Închide