Troscotul, un hipotensiv natural

Distribuie!

Troscotul este o plantă de leac cu întrebuinţări din cele mai vechi timpuri. Gama afecţiunilor care se tratează cu troscot este atât de mare, încât aceasta iarbă nu a lipsit niciodată din farmacia gospodăriilor ţărăneşti.

Folosim în scop medicinal de la troscot doar părţile aeriene din care se prepară ceai. Se beau una, două căni pe zi împotriva hipertensiunii arteriale. Infuzia de troscot are rolul de a neutraliza tranzitul intestinal şi de a combate diareea.


Acţionează asupra epiteliului renal favorizând creşterea cantităţii de urină eliminată. Este un antiinflamator în combaterea reumatismului, în ulcer stomacal, hemoragii intestinale, guta, tuberculoza, afecţiuni ale aparatului cardiovascular. Sub formă de decoct, are putere mai mare. Extern, ajuta la cicatrizarea rănilor, iar sub formă de băi locale, ameliorează durerile reumatice şi bolile ginecologice.

Infuzia de troscot mai e recomandată în infecţii urinare, hemoroizi, enterite, lipsa poftei de mâncare, insuficientă cardiacă, răceli. lnfuzia se prepară din 1-2 linguriţe de plantă uscată la 200 ml de apă clocotită.


Decoctul se obţine din 20-25 g de plantă uscată la un litru de apă rece. Se fierbe până scade Ia jumătate şi se consuma integral în cursul unei zile. Atenţie! Nu se administrează intern Ia pacienţii care sunt sub tratament cu anticoagulante.

Sucul proaspăt obţinut din presarea plantei verzi, îndoit cu apă şi introdus cu un tampon în nări, opreşte hemoragia nazală, având rol antiinflamator şi hemostatic.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/troscotul-un-hipotensiv-natural
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...