Trifoiul antiinflamator, decongestiv, fortifiant tonic și calmant al durerilor de stomac

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În tradiţia populară, din flori de trifoi alb se făcea un ceai pentru durerile de stomac. Planta întreagă se folosea contra leucoreei. Se mai punea în bai pentru copiii slabi, ca să se întărească.

Trifoiul alb conţine saponozide, flavonoizi, ulei volatil, substanţe minerale. Plantă este tonic, antiinflamator, decongestiv, fortifiant tonic, calmant al durerilor.


Se poate folosi la următoarele afecţiuni: convalescenţă, dureri gastro-intestinale, gripă, leucoree, răceli. Se folosesc doar florile, două linguriţe de plantă mărunţita se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Trifoiul roşu, e o plantă furajera, dar ceaiul din tulpini florifere e bun contra tuşei. Se mai foloseşte la sate la băi contra reumatismului.


Florile conţin saponozide, flavonoizi, ulei volatil, proteine, albumina, grăsimi, caroten, celuloză, substanţe minerale, vitaminele: A, C, D. Planta e recomandată ca agent antiinfecţios antitusiv, antimicotic, antiasmatic, antireumatic, antianemic, emolient antiinflamator, diuretic.

Se poate folosi foarte bine şi la urticarie şi alergii, elimina crizele de astm, ajuta la durerile reumatice, înlătura colicile. Curăţă organismul de toxine, fiind util în guta, spondiloza, reumatism.

Pentru afecţiunile interne, se foloseşte ceaiul de trifoi roşu. 100-200 g de plană mărunţita se pun la 5 litri de apă. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară în cadă.

Se fac frecţii uşoare în cadă, în caz de spondiloze, chiar anchilozante, obţinându-se ameliorări evidente. Se sta în apă circa 30 de minute. Patru linguri de plantă la 500 ml de oţet se ţin timp de 8 zile. Se strecoară.

Se foloseşte extern în mâncărimi de piele sau alte afecţiuni. Pentru bronşită, o infuzie din flori de trifoi roşu acţionează atât că antiinflamator, cât şi că expectorant uşurând eliminarea excesului de mucus din plămâni. Trifoiul roşu ajuta şi la curăţarea sângelui.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/trifoiul-antiinflamator-decongestiv-fortifiant-tonic-si-calmant-al-durerilor-de-stomac
  2. Foto: agroinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...