Trezirea din cea mai mare iluzie a lumii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Trăim aici pe Pământ, împreună cu miliarde de alte ființe umane. Faptul că trăim este un fapt empiric irefutabil. În mod similar, faptul că și alți oameni trăiesc pe Pământ este tot un fapt empiric.

Totuși, nu doar trăim, suntem și personalități. Suntem personalități ce sunt similare în anumite aspecte, dar în alte privințe destul de diferite. Faptul că suntem personalități, diferite fiecare, este iarăși un fapt empiric pentru noi.


Din aceste două experiențe, totuși, numai una este reală, iar cealaltă decepție. Numai una este fapt, iar cealaltă o iluzie, chiar cea mai mare iluzie din lume.

Începutul iluziei


Haideți să privim mai îndeaprape și să examinăm care dintre cele două experiențe este adevărată și care este doar o iluzie.

Viața noastră începe atunci când ne naștem. Este evident faptul că trăim, însă nu suntem încă o personalitate. În acel moment numai simplitatea și măreția momentului prezent, a existenței, ne este cunoscut.

Societatea, cultura sa, este cea care ne modelează în personalități în timp ce creștem. Devenim o personalitate atunci când Egoul se naște. Este un pas inevitabil în evoluția Conștiinței, deci nu este nimic greșit în aceasta. Egoul se naște, micul Sine separat, ca o concentrare a Conștiinței. Sinele mic obține experiențe despre sine însuși și despre lume. În cursul natural al evoluției și ca rezultat al experienței câștigate, Egoul se retrage și lasă loc unui proces al cărui rezultat este trezirea Conștiinței la propria sa existență printr-o formă umană.

Progresul procesului evolutiv poate fi, totuși, împiedicat de o iluzie: iluzia că individul devine cineva, o personalitate. Începem să devenim cineva, o personalitate, atunci când începem să ne identificăm cu Egoul, cu Sinele mic separat. Suntem acum sub impresia (iluzia) credinței că Egoul este o realitate și că noi suntem identici cu Egoul, iar dezvoltarea Sinelui mic separat este de fapt fundația dezvoltării noastre personale. Astăzi este virtual imposibil să eviți acest tip de iluzie, deoarece umanitatea a trăit în ea mii de ani. Decepția a devenit independentă, iar iluzia este că Egoul este acum o realitate pentru întreaga umanitate, inclusiv pentru noi, normal.

Natura iluziei

Identificarea cu Egoul ne face în consecință, cineva, o personalitate. Pe de altă parte, identificarea noastră cu Egoul va fi rădăcina tuturor problemelor și suferinței noastre. Deaorece toată lumea din jurul nostru consideră Egoul ca cel mai important centru al vieții lor și noi am fost crescuți de părinții noștri să avem un Ego puternic în centrul vieții noastre, în momentul în care devenim adulți. Acesta este necesar pentru că societatea noastră – și cultura sa – favorizează și venerează indivizii cu un Ego puternic.

Părinții și învățătorii noștri ne cresc în spiritul permanenței căutări de a deveni cineva, de a deveni o personalitate puternică, de a deveni cineva diferit de ceea ce suntem acum (de a deveni mai mari, mai importanți și mai buni decât ceilalți oameni). De aceea, îi observăm întotdeauna pe cei din jurul nostru, ne comparăm cu ei și suntem în comeptiție cu ei. În tot acest timp, încercăm și să ne ajustăm acțiunile și mișcările în funcție de așteptările și opiniile celorlator persoane. Ne tot luptăm cu trecutul și viitorul și nu avem niciodată destul timp să ne oprim și să observăm imensa iluzie din spatele vieții noastre.

Sfârșitul iluziei

O iluzie poate supraviețui doar dacă este continuu hrănită și îngrijită. Dacă privim în jurul nostru cu niște ochi inocenți (cu alte cuvinte, cu niște ochi liberi de orice opinie) vom realiza curând că fiecare societate întărește și îngrijește, prin diversele sale instituții, iluia Sinelui mic separat, al Egoului. Toate acestea au loc pentru că fiecare societate, fiecare cultură se bazează pe indivizi, iar atunci când acești indivizi dispar, se trezesc din ”a fi cineva”, iar modul de operare anterior al acelei societăți se prăbușește.

De aceea Eckhart Tolle are perfectă dreptate atunci când spune că lumea se poate schimba doar din interior. Schimbarea interioară înseamnă să te trezești din ”a fi cineva” și să începi să înțelegi că misiunea noastră este în procesul evolutiv al Conștiinței.

Trebuie de aceea, să ne trezim din iluzia de ”a fi cineva” pentru a ne concentra atenția pe realitate. Realitatea nu este nimic altceva decât cele mai implicite fapte empirice din viața noastră, adică fpatul că trăim și că suntem o Conștiință vibratorie, plină de viață. Aceasta este realitatea care ne-a fost ascunsă chiar de către iluzie, greșeala fiind că ne-am concentrat toate eforturi pe susținerea propriului ”a fi cineva”.

Dacă nu mai hrănim această iluzie, ea se va dizolva după un timp. Pentru a tăia această linie de putere a iluziei, trebuie să învățăm să observăm viul și frumusețea momentului prezent. Odată ce suntem capabili să acceptăm momentul prezent, ne putem accepta pe noi înșine și putem să ne bucurăm de simplitatea, tranchilitatea și pacea existenței. Egoul și experiența de ”a fi cineva” dispar apoi și noi nu rămânem decât energia pură, vibrantă, Viața însăși.”[1]

SURSE

  1. http://noulpamant.ro/articole/dezvoltare-umana/trezirea-din-cea-mai-mare-iluzie-lumii/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...