Trei motive intemeiate sa consumi zilnic ghimbir

Distribuie!

Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea si este considerat un aliat remarcabil pentru sanatate putand trata multe afectiuni si oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca planta medicinala inca din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice si pentru a trata semnele de raceala si gripa. Cercetarile asupra ghimbirului au scos la iveala proprietati digestive si anticancerigene, utilizari cosmetice si o eficienta surprinzator de buna a ceaiului de ghimbir in tratarea cancerului de colon si a celui ovarian.

Iata ce se intampla in corp daca mananci zilnic ghimbir:
1. Ficatul tau va fi protejat de boli
Un studiu aparut in 2012 in publicatia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences arata ca ghimbirul si cicoarea au un efect similar asupra ficatului, ajutand la buna lui functionare.
In urma testelor efectuate s-a constatat ca prin consumul de ghimbir functiile ficatului s-au imbunatatit, eliminarea toxinelor s-a facut mai bine si sangele s-a curatat. De asemenea, specialistii au analizat o mostra de tesut din ficat in urma consumului regulat de ghimbir, iar efectele au fost surprinzatoare asupra functiilor ficatului.
2. Impiedica depunerea colesterolului pe artere
Atunci cand este consumat zilnic, ghimbirul are un efect spectaculos asupra grasimilor din corp. El impiedica formarea depozitelor de colesterol, protejand inima de boli grave. Iar atunci cand este consumat in combinatie de ceapa si usturoiul, efectul protector asupra inimii este unul mult mai puternic.
3. Are efect anticancerigen
Numeroase studii au aratat ca ghimbirul are efect anticancerigen. Nu numai ca protejeaza corpul de cancer, dar el s-a dovedit ca micsoreaza tumorile deja existente si impiedica raspandirea acestora in corp.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/trei-motive-intemeiate-sa-consumi-zilnic-ghimbir-68097
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...