Tratează reumatismul cu o plantă magică, Barba Popii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Planta numită Barba Popii mai este ştiută şi sub numele de aglica, barba caprei, borş, caprifoaie, pepenica, răcuşor, suntinica, taula sau teişor.

Prefera pajiştile umede, zonele mlăştinoase, fiind uşor de recunoscut datorită florilor albe. Înfloreşte din iunie până în august. În scop terapeutic se folosesc părţile aeriene.


Cu această plantă se tratează reumatismul, guta, crizele de sciatică, virozele respiratorii şi gripă. Se foloseşte sub formă de ceai: o linguriţă plină vârf cu planta (flori şi frunze) se opăreşte cu o cană de apă clocotită.

Se lăsă o jumătate de minut, se strecoară şi se beau cel mult trei căni de ceai pe zi. Nu este indicat să se depăşească 750 ml/zi de cea, orice supradozare poate duce la tulburări gastro- intestinale, greţuri, vărsături, dureri gastrice.


Cunoscută şi sub denumirea de aspirină naturală, Barba Popii are acţiune antiinflamatorie, antipiretica, analgezica, diuretica, detoxifianta, antiacida, tonifianta la nivelul pielii, cicatrizanta, grăbeşte vindecarea rănilor.

Prin acţiunea diuretică, poate fi folosită în curele de detoxifiere, calmarea crizelor de sciatică, retenţie hidrică cu edeme ale membrelor inferioare.

Se poate folosi şi sub formă de decoct obţinut din 500g plantă care se fierb în 5 litri de apă, timp de 30 minute, apoi se pot face bai de şezut, bai locale sau generale pentru diverse afecţiuni (hemoroizi, celulită, edeme, afecţiuni inflamatorii articulare, vulvo-vaginite, leucoree, anexite).

Se pot aplica comprese pe zonele respective. Sub formă de inhalaţii sau gargara, decoctul de Barba Popii poate fi administrat în amigdalite, faringite, rino-sinuzite.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/trateaza-reumatismul-cu-o-planta-magica-barba-popii
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...