Tratamente naturiste pentru răceală. Aşa scapi rapid de răceală şi de durerea în gât!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Tratamente naturiste pentru răceală. Dieta este foarte importantă în perioada răcelii. Se recomandă eliminarea zahărului pe perioada răcelii, în condiţiile în care mai mulți compuși prezenți în zahăr suprimă activitatea sistemului imunitar, fapt care duce la vindecarea mai greoaie a bolii.

Tratamente naturiste pentru răceală. Dulciurile sau băuturile răcoritoare sunt de evitat, iar carbohidrații trebuie luați din legume și cereale în perioada răcelii.


Tratamente naturiste pentru răceală. Alimente bogate în vitamina C

Tratamente naturiste pentru răceală. Sistemul imunitar are nevoie de multă vitamina C în timpul răcelii, leucocitele necesitând un nivel de patru ori mai mare decât o celulă normală.


Alimentele bogate în vitamina C sunt recomandate, în timp ce suplimentele trebuie luate doar complementar. Măceșele, cătina, ardeiul, coacăzele sau citricele conțin foarte multă vitamina C.

Tratamente naturiste pentru răceală. Zincul previne infecţiile

Tratamente naturiste pentru răceală. Alte tratamente naturiste pentru răceală prescriu zincul, care joacă un rol foarte important în organism pentru prevenirea infecțiilor, având proprietăți antioxidante.

Supradoza de zinc poate fi periculoasă pentru sănătate, astfel că suplimentele de zinc trebuie administrate cu atenție. Semințele de in sau de dovleac, ficatul de vițel sau porc, dar și nucile sunt bogate în zinc.

Tratamente naturiste pentru răceală.Trebuie să ne hidratăm corect

Tratamente naturiste pentru răceală. Corpul pierde multă apă în urma luptei pe care o duce cu infecțiile, iar deshidratarea este un risc. Doi litri de apă pe zi sunt vitali pentru o videncare rapidă.

De asemenea, naturiștii recomandă și usturoiul – un antibiotic și antiviral natural – ca un remediu excelent pentru guturai. Sistemul imunitar poate fi întărit și cu ajutorul propolisului, dar și cu echinaceea.

Tratamente naturiste pentru răceală. Ceaiuri şi somn

Tratamente naturiste pentru răceală. Alte plante care ajută la combaterea răcelilor, administrate sub formă de ceaiuri sau tincturi, sunt mușețelul, cimbrul, mugurii de pin și ghimbirul.

Tratamentele naturiste recomandă mult somn în timpul răcelilor, sistemul imunitar având mai mult spațiu de manevră când corpul se odihnește.

Tratamente naturiste pentru răceală. Vitamina D, care se formează la nivelul pielii prin expunerea la soare, joacă un rol foarte important în procesul de vindecare. Vitamina D se găsește și în mai multe specii de pește, cum ar fi tonul sau somonul.”[1]

SURSE

  1. https://www.realitatea.net/tratamente-naturiste-pentru-raceala-asa-scapi-rapid-de-raceala-si-de-durerea-in-gat_1985943.html
  2. Foto: realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...