Tratamente naturiste pentru psoriazis: Ce ne propun medicii homeopaţi

Distribuie!

„Psoriazisul este o boală care afectează foarte mulți pacienți din România. Aproape 30% dintre persoanele bolnave de psoriazis au un membru de gradul I care suferă de aceeași afecțiune. Este o boală cronică autoimună, în majoritatea cazurilor cu proveniență ereditară și se manifestă prin creșterea exagerată a celulelor ce duc la apariția unor leziuni îngroșate, rozalii-albicioase la nivelul pielii.

Psoriazisul se poate manifesta în forme ușoare, cu mici zone acoperite de erupții, sau poate fi de tip moderat sau sever, când pielea devine inflamată, cu zone roșii, acoperite de o crustă.


Homeopatia abordează pacientul și nu boala de care suferă, de aceea, tratamentul pentru fiecare pacient este diferit. Totuși, există o serie de medicamente homeopate care se prescriu pentru astfel de afecțiuni. „În cărți, veți găsi liste cu remedii mai des întâlnite în psoriazis, de exemplu. Putem enumera aici remedii precum: Sulphur, Arsenicum album, Graphites, Petroleum, Sepia etc”, este de părere doctor Ileana Rîndașu, medic homeopat, scrie doctorulzilei.ro.

„Fiecare bolnav de psoriazis are o anumită caracteristică sau mai multe care îl diferențiază de alții și de găsirea acestor caracteristici depinde succesul terapiei. Nu putem oferi scheme fixe de tratament. Spre exemplu, bolnavul cu psoriazis de tip Sulphur va prezenta de obicei un prurit intens la nivelul leziunilor cutanate (mâncărime), fapt mai puțin obișnuit la bolnavii cu psoriazis”, adaugă medicul.


Cel mai frecvent tip este cel cu plăci, unde se poate observa piele îngroșată, solzoasă, cu tentă albicioasă, argintie sau roșiatică pe orice regiune a corpului, dar în special pe coate, scalp, genunchi, zona lombară. Unghiile îngălbenite cu tentă portocalie, casante sau care cad reprezintă un alt simptom al psoriazisului, manifestându-se la peste 50% dintre pacienți.

Doctor Claudia Damoc, medic medicină alternativă, propune un tip de tratament bazat pe presopunctură sau reflexoterapie realizată de specialiști. „Din punct de vedere al medicinei energetice psoriazisul apare ca o devitaminizare a corpului, venită pe un fond de oboseală fizică și psihică și agresivitate neexprimată care obosesc funcțiile hepatice și blochează meridianul ficatului. Recomand detoxifierea ficatului, vitaminizarea corpului și deblocarea energetică prin presopunctură sau reflexoterapie!”, a explicat medicul.”[1]

SURSE

  1. https://www.realitatea.net/tratamente-naturiste-pentru-psoriazis-ce-ne-propun-medicii-homeopati_2047429.html
  2. Foto: realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...