Tratamente naturiste care combat laringita

Distribuie!

„Asperităţile vremii din zilele reci ale iernii afectează, cu diferite intensităţi, organismele umane expuse condiţiilor apărute în evoluţia factorilor climatici. În mod direct apar afecţiuni la nivelul căilor respiratorii superioare. Se începe cu o simplă răceală, mai frecventă la copiii debili, predispuşi uşor la îmbolnăviri, ajungându-se, în multe cazuri, şi la îmbolnăvirea de laringită.

Laringita este o inflamaţie a mucoasei laringelui cauzată de: factori climatici nefavorabili (frig, atmosferă umedă, variaţii bruşte de temperatură), infecţii virotice (viroze respiratorii) sau bacteriene, sinuzite, surmenaj vocal şi încărcătura atmosferei cu pulberi şi gaze toxice, factori alergeni sau iritanţi, inclusiv cu fum de tutun, vorbitul excesiv sau timp îndelungat (de exemplu în cadrul unui eveniment sportiv, în care se susţin echipele preferate) sau boala de reflux gastro-esofagian (acidul gastric refluat din stomac poate irita şi inflama laringele, provocând aşa-numitul reflux laringian).


Boala este asociată cu inflamarea altor segmente ale căilor respiratorii, ajungând, uneori, la afonie (pierderea completă a vocii).

În evoluţia sa, boala are două faze: acută şi cronică. Forma acută se manifestă prin dureri şi înţepături, dureri în gât răguşeală, senzaţie de uscăciune şi arsuri, tuse uscată, stare febrilă, tonus scăzut al corzilor vocale şi dispnee cu greutate în respiraţie (popular-năduf).”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://ziarullumina.ro/tratamente-naturiste-care-combat-laringita-36322.html

SURSE

  1. http://ziarullumina.ro/tratamente-naturiste-care-combat-laringita-36322.html
  2. Foto: contraboli.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...