Transforma-ti forta intima in intelepciune! Cum iti poti trezi forta Kundalini!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Povestea primului barbat si a primei femei, Adam si Eva, asa cum este relatata in Geneza, viata lor in gradina Edenului si motivul pentru care ei au fost izgoniti din aceasta gradina este o povestire de o mare profunzime simbolica care niciodata nu va fi indeajuns cercetata.

Dumnezeu a pus, deci, intreaga gradina a Edenului la dispozitia Evei si a lui Adam. El le-a interzis doar sa guste din fructele Arborelui Cunoasterii Binelui si Raului. De ce?


Intr-un anumit fel, Paradisul era un laborator alchimic, si primii oameni erau alchimisti care studiau proprietatile elementelor, simbolizate prin copacii gradinii. Si daca Dumnezeu le-a interzis sa manance din Arborele Cunoasterii Binelui si Raului, acesta era din cauza ca el continea elemente pe care ei nu erau inca pregatiti sa le suporte, trebuiau sa mai astepte.

Dar, iata ca Eva, mai curioasa decat Adam, observa aceste fructe cu mare interes fara a indrazni sa le atinga. Dar in acel moment, sarpele care se afla in spatele ei s-a trezit, caci era foarte cald, si serpii se trezesc si devin foarte agili la caldura. Ori, in acea zi, era foarte cald in Paradis… bineinteles ca toate acestea sunt simbolice!… si sarpele ascuns in sira spinarii Evei (A se vedea in “Centri si corpuri subtile” – colectia Izvor nr. 219 – cap.VI, partea I-a, unde Arborele Cunoasterii Binelui si Raului este asimilat sistemului de chakre si sarpele fortei Kundalini.) s-a trezit si i-a spus:


“Incearca, gusta din acest fruct, de ce te temi? Daca vei manca vei deveni asemenea Domnului, si tocmai de aceea El ti-a interzis”.

Era adevarat ca din cauza acestui fruct Eva va deveni asemeni lui Dumnezeu, dar numai dupa miliarde de ani de suferinta, de peripetii, de reincarnari succesive. Deci Eva a mancat din fructul interzis si i-a dat si lui Adam. Dar organismul lor nu-l putea suporta.

Dumnezeu spusese:

“Daca veti manca din acest fruct, veti muri”.

Si intr-adevar au murit, au murit in sensul ca in ei s-a produs o schimbare de constiinta. Inainte erau liberi, fericiti, usori, luminosi si ei au murit pentru aceasta stare superioara; au murit pentru bucuriile si luminile Cerului si au prins viata pentru suferintele pamantesti.

Sarpele din Geneza este deci un simbol: simbolul fortei intime care s-a trezit in om si careia i-a cazut victima. Sarpele se trezeste la caldura si adoarme la raceala. In toate pasiunile veti intalni caldura: o caldura care distruge si care consuma totul in interior.

In padurile ecuatoriale unde domneste o caldura puternica, traieste cel mai mare numar de fiare salbatice. Cel care se aventureaza adesea la ecuator (stomac, zona intima) se izbeste de pasiuni (fiare) care incep sa se inmulteasca in el.

Sarpele este considerat expresia raului in om?

Sarpele este considerat expresia raului in om, cu toate ca in realitate simbolismul sau nu este exclusiv negativ: din contra, sarpele este considerat si simbolul intelepciunii. Aceasta dubla semnificatie este foarte bine reprezentata prin Caduceul lui Hermes.

Pentru Initiati, primul sarpe al caduceului reprezinta forta intima, cauza raului iar al doilea sarpe este simbolul transformarii acestei forte intr-o alta energie, foarte puternica care este intelepciunea si clarviziunea. Iata pentru ce faraonii vechiului Egipt sunt adeseori reprezentati cu un sarpe mic care iese dintre cei doi ochi. Aceasta semnifica ca ei au transmutat forta intima ridicand-o pana la creier. Aceasta forta transmutata le da Initiatilor posibilitatea de a arunca o privire asupra subtilitatilor lumilor supraterestre. Anumite religii ale Antichitatii aveau un cult pentru serpi si acestia erau folositi ca oracole; la Delphi de exemplu, se spunea ca Pythia savarsea oracole sub inspiratia unui sarpe Python.

Inteleptii care cunosc legile si mijloacele de a transforma puterea care dormiteaza in fiecare om, devin “serpi”, adica fiinte intelepte, prudente. In India, inteleptii sunt numiti “nagi” adica serpi, pentru a arata ca fortele raului pot deveni benefice daca omul stie sa le transforme. Sarpele din noi se afla in coloana vertebrala. La baza coloanei dormiteaza puterea sarpelui Kundalini, si Kundalini poate face minuni in Initiatul care stie cum sa-l trezeasca. (A se vedea in “Centri si corpuri subtile” – colectia Izvor nr. 219 – cap.V: forta Kundalini.)

Forta intima este o energie care trebuie exploatata cu intelepciune: este o seva bruta care se transforma in celule si pe care spiritul o distribuie apoi in tot organismul sub forma de vitalitate in planul fizic, sub forma de dragoste si de bucurie in inima, sub forma de lumina si intelepciune in creier.

Forta intima este o putere enorma pe care inteleptii stiu sa o conduca: ei nu o lasa sa ii chinuie sau sa ii impinga sa traiasca tragedii, ei nu o lasa sa inunde sau sa distruga satele si orasele din ei, ci construiesc mari uzine, canale de irigatie si culeg roadele pe care aceasta forta repartizata cu intelepciune le-a produs. Cu cat suntem mai rationali in utilizarea fortei intime, cu atat acumulam mai multe bogatii spirituale. Forta intima dominata, este exact ca si apa unui mare fluviu pe care o canalizam pentru a iriga pamanturi, cum au facut Egiptenii cu Nilul, asigurand astfel prosperitatea tarii. Cu cat omul exploateaza mai intelept forta sa intima, cu atat el se apropie de Imparatia lui Dumnezeu si intelege sensul si frumusetea vietii.

Forta intima este resimtita de majoritatea oamenilor ca o tensiune teribila de care simt nevoia sa se elibereze. Si se elibereaza, fara sa stie ca pierd astfel ceva foarte pretios, o chintesenta care este consumata in mod stupid numai in placeri, in timp ce ea ar fi putut fi folosita pentru o adevarata regenerare a intregii lor fiinte. Omul trebuie asemuit unui bloc cu 50 sau 100 de etaje; se va intelege atunci ca este necesara o presiune ridicata, o tensiune mare pentru a face ca apa sa urce pana la partea superioara a cladirii, pentru ca locatarii de la etajele superioare sa beneficieze de apa pentru a se spala, a bea, pentru a-si uda florile, etc. Fara aceasta presiune, apa nu va urca niciodata pana sus. Daca ei ar sti ce reprezinta aceasta tensiune, daca ar sti cum sa o foloseasca, oamenii ar ajunge sa-si adape si sa-si hraneasca celulele creierului, caci aceasta energie poate urca pana la creier prin canale pe care natura inteligenta le-a construit special in acest scop.

Prin dragostea lor egoista si senzuala, oamenii isi transmit tot felul de elemente intunecate care ii impiedica sa vada limpede si sa simta senzatiile celeste. Bineinteles, sunt liberi, se pot lasa in voia tuturor poftelor lor, dar nu este in interesul lor! Daca Initiatii au dat reguli si prescriptii, n-au facut-o pentru a le interzice placerile dragostei, ci pentru a-i impiedica sa coboare prea jos in stari de constiinta inferioare, acolo unde nu vor mai putea primi nimic din binefacerile si minunile lumii divine.

De acum inainte, incercati sa faceti eforturi pentru a intelege aceasta filozofie sublima, caci ea este singura care ii invata pe barbati si pe femei cum sa-si utilizeze toate aceste elanuri pe care si le dau unii altora, toata aceasta minune, fericire de a se contempla pentru a fi mereu inspirati si pentru a deveni niste genii, niste divinitati.

Dar toate acestea nu le veti intelege cu adevarat decat dupa ce le veti intelege intai inauntrul vostru prin meditatii si prin modificari interioare. Cand veti fi reusit, va veti afla in posesia tuturor bogatiilor pe care natura vi le-a pregatit, le veti putea folosi cu tot atata precizie ca si cum v-ati afla intr-un laborator: veti sti sa folositi elementele si fortele pentru propria voastra regenerare, iluminare si pentru cea a lumii intregi.”[1]

SURSE

  1. http://caplimpede.ro/transforma-ti-forta-intima-in-intelepciune-citeste-cum-poti-trezi-forta-kundalini/2/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...