Tibetul – centrul spiritual al lumii

Distribuie!

„În anul 1950, armata chineză ocupa Tibetul, o țară muntoasă, amplasată între parelele 27 și 39 latitudine nordică. Se spune că are o poziție privilegiată, dat fiind situația geografică.

Tibetul a fost numit Acoperișul Lumii. Populația sa aparține rasei mongole, una dintre cele mai vechi rase umane. Tibetanii au o predispoziție naturală către religie, o înclinație mare către magia religioasă, care ne aduc aminte de atlanţi.


Peste 1/3 din populația masculină are statut eclesiastic. Lamaismul este religia dominantă. Lama înseamnă preot. Cel mai important ordin este cel al bonetelor galbene. Cei care fac parte din acest ordin sunt celibatari. Viața acestora este bazată pe rugăciune magică.

Preoții lama susțin că imediat după moarte urmează reîncarnarea. Mulți dintre șefii mănăstirilor tibetane sunt copii. Ei sunt considerați reîncarnarea unor mari preoți și de aici posibilitatea de a ocupa astfel de funcții la vârste fragede.


Dalai Lama duce o viață contemplativă și meditativă. El este considerat un Dumnezeu, fiind adorat și venerat de toți tibetanii.
De-a lungul timpului, s-au perindat prin Tibet misionari catolici sau protestanți care au înregistrat cel mai răsunător insucces. Tibetanii au rămas fideli lamaismului.

Mantramul nu este o rugăciune, este o incantație utilizată în ritualurile religioase. Ritmul acestei incantații este sacadat și respectă legile divine.

Un candidat care se înscrie la Școala Spirituală trebuie să aibă abilitatea de a se auto-elibera. Aceasta este condiția esențială în demersul pe care-l va urma.

Sunt învățate tehnici de respirație în timpul cărora în organism se produc schimbări majore, legate de circulația sângelui. Scopul acestor tehnici este acela de a-l duce pe tânărul începător într-un câmp al puterii divine, un câmp eteric.

Unul dintre principiile de bază ale lamaismului este de a servi această lume cu bune și rele. Barierele care există în lumea materială sunt trecute cu ușurință prin contemplare, meditare și accederea în câmpul eteric.

În gândirea tibetană, timpul are o altă dimensiune și o altă scurgere. Ei susțin că, lumea materială, dialectică este o iluzie. Valorile se găsesc dincolo de aceste iluzii. Ca să accezi în acest spațiu cosmic ai nevoie de o evoluție spirituală care poate dura și 20 de ani.
Tibetanii au propria lor interpretare despre natură și fenomenele din natură. Solidul se transformă în lichid, lichidul în gaz, gazul în eter chimic, eterul chimic, în eter vital, cel vital în eter luminos și cel luminos în eter reflectant.

Eterul reflectant este cea mai importantă formă a materiei. Aceasta se manifestă în diferite forme. Prin eterul reflectant se propagă ideile, mesajele cu lumea spirituală, cu divinitatea sau Universul.

Reîncarnarea este o temă pe care biserica ortodoxă sau catolică nu o acceptă. Mulți dintre noi suntem categorici în fața acestei teorii.

În anul 1936, la trei ani după ce murise cel de al 13-lea dalai lama, un grup de preoți a plecat într-un sat izolat din Tibet, pentru că auziseră că acolo s-a născut un copil cu totul special.

tibet TIBETUL, centrul spiritualității lumii

Comunitatea din acel sat vorbea un dialect, iar preoții lamas un alt dialect. Copilul avea doi ani și a început să vorbească dialectul preoților lamas. Micul Tenzin devenea cel de al 14-lea Dalai Lama.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/tibetul-centrul-spiritualitatii-lumii
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...