Supermarketurile din Franţa obligate prin lege să doneze alimentele nevândute

Distribuie!

Supermarketurile franceze nu mai au voie să arunce şi să irosească alimentele nevândute, acest lucru fiind de acum interzis prin lege. Potrivit actului normativ, alimentele nevândute vor fi donate organizaţiilor de caritate.

Pentru a descuraja oamenii să caute prin gunoaie, unele supermarketuri obişnuiau să toarne înălbitor pe alimentele aruncate sau să le pună în depozite încuiate, însă noua lege, adoptată în Franţa, interzice acest lucru.


Noile prevederi se aplică oricărui supermarket de 400 de metri pătraţi sau mai mult. În cazul în care companiile nu respectă legea, acestea pot primi amenzi de până la 3750 de euro.

Jacques Bailey de la Banques Alimentaires, o reţea de bănci de alimente, a declarat pentru The Guardian: „Cel mai important lucru, pentru că supermarketurile vor fi obligate să semneze un acord de donaţie cu organizaţiile de caritate, este că vom putea să îmbunătăţim calitatea şi diversitatea alimentelor pe care le primim şi le distribuim”.


„În termeni de echilibru nutriţional, avem în prezent un deficit de carne şi o lipsă de fructe şi legume. Sperăm că acest lucru ne va permite să primim aceste produse”.

Derambarsh îşi doreşte în continuare ca legea să se aplice la nivelul întregii Uniuni Europene.

El spune: „Următorul pas este de a cere preşedintelui François Hollande să pună presiune pe Jean-Claude Juncker şi să extindă această lege la nivelul întregii UE”, scrie The Independent.

„Această luptă este abia la început. De acum trebuie să luptăm împotriva irosirii alimentelor în restaurante, brutării, cantine şcolare şi cantine ale companiilor”, adaugă Arash Derambarsh.

Legea a fost votată în unanimitate de către Senatul francez miercuri, după depunerea de către consilierul Courbevoie Arash Derambarsh a unei cereri.

SURSA: Gandul.info

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...