Sunătoarea, planta care întărește inima, alungă depresia și anxietatea

Distribuie!

„Denumită popular „iarba sângelui“ sau „floare de năduf“, sunătoarea a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru afecțiuni hepatice, dar și întărește inima sau ne ajută să depășim depresia și stările de anxietate.

Iată ce leacuri cunoşteau strămoşii noştri pentru alinarea suferinţelor inimii. Pentru insuficientă cardiacă, se lua câte o linguriţă de miere, amestecată cu lapte sau brânză de vaci, de 2-3 ori pe zi.


Cine mesteca zilnic coajă de lămâie are o inimă mai sănătoasă. Sau un căţel mare de usturoi. Se toarnă apă peste boabe de ovăz (proporţia de 1:10) şi se lasă 24 de ore, după care se strecoară. Se bea câte 1/4 pahar de 2-3 ori pe zi.

Peste o linguriţă de flori de lăcrămioare se toarnă un pahar de apă clocotită. Se fierbe 10 minute, se lasă să se răcească, după care se strecoară. Se va lua câte o lingură, de 3 ori pe zi. 4 linguri de talpă gâştei peste care se toarnă 2 pahare de apă clocotită, se fierb la baie de abur timp de 15 minute, după care se lasă să se răcească şi se strecoară. Se mai fierbe până se ajunge la jumătate din cantitatea iniţială.


Se ia câte 1/3 pahar, de 2 ori pe zi, cu o oră înainte de masă. Se mai recomanda infuzii de frunze de mentă, pe stomacul gol, cu 1/2 oră înainte de masă, de cicoare mărunţita, de sunătoare, de fructe de păducel, coada şoricelului în amestec cu sunătoare şi flori de arnica.

Sunătoarea alungă depresia și anxietatea

Depresia este o boală pe care o putem alunga cu tinctura de brânca-ursului, câte o linguriţă de 3-4 ori/zi, în cure de 2-3 luni. Infuzia (o linguriţă/cana) de măghiran caldă este indicată mai ales când apare proastă dispoziţie. Este euforizanta şi înviorează rapid, dar nu se fac cure. Se bea atunci când este nevoie.

În cazuri de insomnie, ajuta busuiocul cu sunătoarea, în cantităţi egale. Se iau 3-6 linguriţe/zi de pulbere, cu puţină apă, timp de o lună, pe stomacul gol.

Aceleaşi efecte le au şi ceaiurile de talpa-gâştei cu sovârf şi hamei, ceaiul de sunătoare (2-3 căni/zi), coada-şoricelului cu coada-calului şi urzică (o cană dimineaţa şi una seara), maceratul de cicoare (o linguriţă/litru apă rece timp de 12 h, apoi se încălzeşte şi se strecoară), câte două căni/zi. Băile de şezut cu coada-calului sunt foarte indicate, la fel cele de sunătoare sau cimbru.

Frecţiile cu bitter suedez fac minuni. Tot pentru depresivi, sunt bune cataplasmele de argila călduţe alternative pe ceafă, frunte, coloana vertebrală.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/sunatoarea-planta-care-intareste-inima-alunga-depresia-si-anxietatea
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...