Spaniolii au ieșit să facă excerciții fizice în aer liber după 49 de zile de carantină

Distribuie!

Spania, una dintre cele mai afectate țări din lume de criza de sănătate, a ridicat începând de sâmbătă măsurile stricte de carantină impuse populației. Ibericii au ieșit pe tot cuprinsul țării să facă exerciții fizice sau, pur și simplu, să se plimbe liberi după 49 de zile de izolare în case.

În Barcelona, ​​alergătorii și bicicliștii s-au bucurat de soare în apropierea plajei, în timp ce pasionații de sporturi nautice s-au lăsat purtaţi de valuri. La Madrid, bicicliștii și skateboarderii au circulat de-a lungul marilor bulevarde ale capitalei, sub atenta supraveghere a poliției. Primul-ministru Pedro Sánchez le-a reamintit oamenilor să fie precauți și să respecte distanțarea socială.


”Astăzi facem un nou pas de relaxare a măsurilor, dar trebuie să îl facem cu prudență și responsabilitate. Virusul este încă aici”, a spus Pedro Sánchez, citat de Reuters. Relaxarea în Spania a început să se simtă din weekendul trecut, când copiii sub 14 ani au primit permisiunea să iasă la joacă supravegheați câte o oră pe zi. Guvernul spaniol a anunțat un plan cu patru faze în această săptămână pentru a readuce țara la ”noua normalitate” până la sfârșitul lunii iunie.

Pentru a evita supraaglomerarea pe măsură ce oamenii ies afară, autoritățile au implementat un sistem de schimburi, alocând intervale de timp diferite, împărțite pe grupe de vârstă. Societățile care operează cu programare, precum frizeriile, vor fi redeschise începând de luni. Barurile și restaurantele vor rămâne închise cel puțin încă o săptămână. Spania a depăşit sâmbătă 25.000 de decese de coronavirus, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 276 de decese, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Madrid, care precizează că numărul total al morţilor de COVID-19 a ajuns la 25.100, relatează EFE.


Totuşi, notează EFE, este pentru a treia zi consecutiv când numărul zilnic de morţi este sub pragul de 300 de persoane.

https://www.libertatea.ro/stiri/spaniolii-au-iesit-sa-faca-excercitii-fizice-in-aer-liber-dupa-49-de-zile-de-carantina-2980040

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...