Semnificatia numarului 13

Distribuie!

„Considerat de unii ca fiind purtator de ghinion, iar de altii ca aducator de noroc, simbolismul numarului 13 este de cele mai multe ori pus sub semnul intrebarii, capatand de-a lungul timpului diferite conotatii.

Vom afla in cele ce urmeaza mai multe despre folosirea acestui numar in diverse culturi sau credinte.


Semnificatia simbolica a numarului 13 isi are locul in mitologia nordica, pornind de la un banchet care a avut loc in Walhalla, in cinstea lui Baldur, zeul nobletii si al puterii, la care au fost invitati alti 12 zei.

Se spune ca Loki, jonglerul, a venit neinvitat la banchet, ca un al treisprezecelea oaspete. Ceea ce stim ca a urmat este uciderea lui Baldur de catre zeul razboinic Hoor, care a transferat astfel puterile magice catre Loki, considerat ca fiind zeul razboiului, conflictelor si violentei.


tu-stii-care-este-semnificatia-controversatului-numar-13

Simbolistica intunecata a numarul 13 continua in Crestinism, care il asociaza Cinei cea de Taina (doisprezece discipoli si Iisus). In aceasta situatie, 13 este vazut ca un semn prevestitor de rau augur pentru soarta lui Iisus dupa aceasta adunare.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> http://www.secretele.com/2016/12/tu-stii-care-este-semnificatia.html

SURSE

  1. http://www.secretele.com/2016/12/tu-stii-care-este-semnificatia.html
  2. Foto: secretele.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...