Semintele care scad considerabil riscul de infarct

by “Cu totii stim ca delicioasa ciocolata este facuta intr-o proportie foarte mare din cacao . De asemenea, se cunoaste faptul ca aceasta este benefica pentru organism datorita proprietatilor terapeutice. Ceea ce a facut ca dulcea ciocolata sa fie denumita de catre o echipa de cardiologi elvetieni „ aspirina dulce” este continutul mare de cacao. Mai precis, semintele […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cu totii stim ca delicioasa ciocolata este facuta intr-o proportie foarte mare din cacao . De asemenea, se cunoaste faptul ca aceasta este benefica pentru organism datorita proprietatilor terapeutice. Ceea ce a facut ca dulcea ciocolata sa fie denumita de catre o echipa de cardiologi elvetieni „ aspirina dulce” este continutul mare de cacao. Mai precis, semintele de cacao contin o serie de stimulenti care au diferite efecte asupra organismului: teobromina, cofeina si salsolinolul.

Risc redus de infarct

Aceste substante au asupra organismului un efect de euforie, de relaxare. Mai mult decat atat, in urma actiunii acestor substante antioxidante se observa o incetinire a fenomenului de imbatranire prematura a pielii si reducerea evidenta a incidentei bolilor cardiovasculare. De asemenea, s-a descoperit ca epicatechina – substanta continuta de boabele de cacao – poate reduce riscul aparitiei infarctului. Potrivit cercetarilor in domeniu, un regim alimentar bogat care contine cacao s-ar putea dovedi benefic pentru reducerea numarului de decese provocate de doua dintre cele mai ucigatoare boli: bolile de inima si cancerul.


Beneficii nestiute ale consumului de cacao

Boabele de cacao sunt pretuite de azteci inca din antichitate datorita proprietatilor afrodisiace, antioxidante si gustului placut. Ele sunt de fapt semintele interne ale fructului Arborelui de cacao. Nu contin zahar si sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C si E. Cacaoa in stare cruda are de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra si de 20 ori mai multi decat afinele. Continutul ridicat de magneziu face ca boabele de cacao sa fie extrem de benefice pentru sanatate. Boabele de cacao ocupa locul 1 ca si concentratie de magneziu, depasind oricare alt aliment in aceasta categorie. Magneziu este un mineral deosebit cu rol de alcalinizare. El sustine buna functionare a creierului, inimii si sistemul digestiv (combate constipatia), ajuta la construirea unor oase puternice si a unei bune dispozitii. Cromul este un alt element benefic si cu pondere ridicata in boabele de cacao. Cromul ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, ajuta metabolismul, reduce poftele alimentare, regleaza grasimile si colesterolul si previne hipertensiunea.


Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier. Boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, lucru demonstrat de studii medicale. Acest antioxidanti sunt foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/semintele-care-scad-considerabil-riscul-de-infarct-81672
  2. Foto: sanatate.bzi.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro