Secretele fericirii dezvaluite de acum 2.000 de ani! Totul sta in puterea mintii tale!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Imparatul roman Marcus Aurelius a dezvaluit secretele fericirii acum 2.000 de ani, iar daca sunt citite si puse in practica veti face fata oricarei provocari.

In anul 167 d.Hr., Marcus Aurelius a scris mai multe meditatii, un compendiu de 12 carti de scrieri personale, initial scrise in limba greaca, dar care reflecta studiile sale extinse in filozofia stoica. Imparatul roman este acum considerat ca fiind unul dintre cele mai renumiti sustinatori si filozofi ai stoicismului, o scoala antica de gandire greceasca si romana, care sustine materialismul, neadmitandu-se dualismul materie-spirit din filozofia lui Platon.


Meditatiile lui Marcus Aurelius se bazeaza pe un singur precept, simplu:

“Ai putere asupra mintii tale; evenimentele din exterior nu au aceasta putere. Realizeaza acest lucru si vei gasi fericirea.”


Marcus Aurelius a domnit in Imperiul Roman peste 20 de ani, fiind considerat unul dintre cei mai respectati imparati din istoria romana. Marcus Aurelius a fost un adevarat paradox: un imparat cu puteri aproape nelimitate in a controla lumea si situatiile, si care totusi a avut o intelegere profunda a faptului ca fericirea si pacea nu se afla in lumea exterioara, ci in interior.

Meditatia reprezinta, fara indoiala, una dintre formulele cele mai eficiente din istorie pentru a depasi orice situatie negativa cu care te-ai putea intalni in viata.

“Fericirea ta se afla in tine”, spunea imparatul. “Viata fericita a cuiva depinde doar de calitatea gandurilor sale.”

Punctul crucial al filosofiei sale este ideea ca, in timp ce noi nu putem controla ceea ce se intampla cu noi, ne putem insa controla reactiile la evenimentele din viata noastra, si acest lucru ne da putere imensa si libertate.

Este mai usor de zis decat de facut, dar viata imparatului Aurelius ne dovedeste ca el si-a pus in aplicare filozofia. Imparatul s-a confruntat cu lupte mari de-a lungul vietii sale, iar domnia sa a fost marcata de razboaie constante si boli. Fratii si parintii lui, de asemenea, au murit la o varsta frageda.

spirit-fericire-1

Dar Marcus a invatat cum sa traiasca in sufletul sau – sau “cetatea interioara” (cum a numit-o el) – un loc plin de pace si seninatate. Traind din acest spatiu, avem puterea de a ne modela propria viata.

Viata poate nu ne da ceea ce dorim, insa ne poate oferi ceea ce avem nevoie. Marcus Aurelius a acceptat provocarile vietii, dar convingerea ca viata si Universul sunt lucruri bune, l-a ajutat sa accepte lucrurile cele grele.”[1]

SURSE

  1. http://www.almeea.ro
  2. Foto: caplimpede.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...