Scoruşul şi rodiile încetinesc procesul de îmbătrânire

Distribuie!

 


Decoctul de scoruş stopează evoluţia tumorilor benigne

Încă de acum câteva sute de ani, pe când leacurile erau singurele forme de tratament pentru orice boală, florile, frunzele şi fructele de scoruş erau folosite sub formă de infuzie, suc, decoct sau tinctură. Fructele au o compoziţie chimică extrem de bogată, care amplifică însuşirile curative: tanin, zaharuri naturale, acizi organici, carotenoide, ulei eteric, săruri minerale şi vitaminele C, E şi K. Cea mai benefică pentru organism este însă pulberea obţinută din scoarţă de scoruş, care se administrează sub forma unui decoct. Într‑o râşniţă electrică sau manuală se pune o lingură cu flori uscate de scoruş şi o linguriţă cu scoarţă mărunţită din acelaşi arbust şi se macină bine, până la obţinerea unei pulberi. Se adaugă apoi 20 de boabe de scoruş (uscate sau proaspete) şi se pune totul la fiert în 500ml apă de izvor sau plată timp de 10 minute, după care se ia de pe foc şi se strecoară. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile întregi, iar tratamentul durează trei luni: zece zile da, zece pauză şi tot aşa până la sfârşitul a 90 de zile calendaristice. Acest decoct reduce până la dispariţie inflamaţiile ganglionare limfatice, având bune rezultate şi în stoparea evoluţiei tumorilor benigne de la nivelul sânilor şi axilelor.


 

Rodia creşte imunitatea şi protejează pancreasul

De‑a lungul vremii, aceste miraculoase fructe aduse din Orient au fost preferate ale diverselor popoare din zonele deşertice, dar ceea ce este foarte important constă în rolul de tămăduitor universal al rodiei. Aceste fructe se numără printre cei mai eficienţi antioxidanţi naturali, efectul lor fiind chiar mai puternic decât al vinului roşu sau al sfeclei. Consumul rodiilor reduce procesul de oxidare a colesterolului, având şi rolul de a preveni acumularea acestuia în artere şi scăzând riscul bolilor de inimă. Sucul roşu şi astringent ajută la întărirea musculaturii cardiace, fiind eficient în combaterea pancreatitei şi în încetinirea procesului de îmbătrânire, deoarece stimulează activitatea enzimelor ce protejează împotriva deteriorării celulelor. Tratamentul cu rodii este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Timp de 30 de zile se consumă o rodie de mărime medie pe zi, cu condiţia ca întregul fruct să fie mâncat imediat după ce a fost desfăcut. Acest tratament are şi capacitatea de a încetini procesul de evoluţie a aterosclerozei, precum şi de a împiedica apariţia celulelor canceroase în organism. Fie consumate ca atare, fie sub formă de suc, rodiile vindecă afecţiunile gingivale şi infecţiile fungice ale cavităţii bucale.


 

Citricele întregesc surplusul de vitamine

Consumul de fructe este de departe unul dintre cele mai benefice tratamente naturiste, mai ales atunci când ştim cum să le combinăm. Întotdeauna o varietate de fructe înseamnă un surplus de vitamine, minerale şi enzime, fiind în acelaşi timp şi o importantă sursă de fibre. Curăţaţi de coajă două fructe de kiwi, unul de mango şi două portocale, apoi tăiaţi‑le în bucăţi mai mici şi scoateţi sâmburele din fructul de mango şi pe cei din portocale. Puneţi toate fructele într‑un blender şi adăugaţi 3 linguri de zahăr brun, 6 cuburi de gheaţă şi un vârf de cuţit de scorţişoară. Veţi obţine o băutură deosebită, care conţine fitoelemente ce influenţează pozitiv starea de sănătate şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Enzimele conţinute de aceste fructe au acţiune directă asupra sistemului nervos central, care ajută şi la îmbunătăţirea memoriei. Alte afecţiuni ce pot fi prevenite cu această băutură sunt hipertensiunea arterială, diabetul, ateroscleroza, problemele oftalmologice. Consumând timp de 30 de zile acest amestec din fructe, în proporţiile recomandate, veţi învinge stresul şi oboseala.

SURSE

  1. http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-3-aprilie-iunie-2015/scorusul-si-rodiile-incetinesc-procesul-de-imbatranire/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...