Scapă de stres în mod natural cu pasiflora sau floarea patimilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Pasiflora sau floarea patimilor este o plantă care are efect sedativ asupra sistemului nervos central şi poate fi utilă în insomnie.

A fost adusă din America, unde creşte în zonele tropicale. De mai bine de un secol, a fost aclimatizata şi la noi în ţară, că planta decorativă. Proprietăţile terapeutice ale părţilor aeriene înflorite de Passiflora au fost descoperite în secolul XVII.


Astăzi, s-au studiat efectele ei terapeutice în mai multe afecţiuni. Se administrează, de regulă, pe termene lungi, pentru a obţine rezultate bune, durata minimă a unei cure fiind de măcar patru săptămâni.

Pulberea este recomandată în tratarea insomniei severe, a anxietăţii, a atacurilor de panică şi a hipertensiunii. Faţă de multe medicamente psihotrope, floarea pasiunii nu are efecte de relaxare a muşchilor, ceea ce o face să fie un sedativ general bun, care poate fi luat în cursul zilei.


Cura cu Passiflora previne tulburările digestive care apar pe fondul tensiunii psihice. Este utilă în tratarea nervozităţii, a tulburărilor de ritm cardiac şi a puseelor de hipertensiune din perioada de debut a menopauzei.

Passiflora reduce cu aproape 40% predispoziţia spre infarct. Îi ajută şi pe dependenţii de droguri sau alcool în clinicile de dezintoxicare. Este un bun adjuvant în epilepsie şi Parkinson.

Extractul de Passiflora reduce tusea nocturnă, uşurează respiraţia celor cu astm bronşic. Plantă este aproape lipsită de reacţii adverse, dar nu este recomandată celor care iau sedative de sinteză.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/scapa-de-stres-in-mod-natural-cu-pasiflora-sau-floarea-patimilor
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...