Sănătatea fizică şi dezvoltarea spirituală

Distribuie!

Dacă hotărăşti să-ţi intensifici practica şi, depăşind nivelul sănătăţii fizice, să te îndrepţi spre chestiuni mai spirituale, există şase zone de explorare pe care trebuie să le iei în considerare. Toate sunt concepte avansate şi merită o dezbatere mai largă decât le acordăm noi aici. Dar această secţiune îţi oferă informaţii suficiente pentru a începe să le încorporezi în planul tău personal de dezvoltare fizică şi spirituală, dacă doreşti acest lucru. Ele sunt:
1. Nevoia crescută de purificare şi igienă energetică
2. Atitudinea potrivită şi respectul pentru învăţături şi pentru sursele de energie
3. Serviciul
4. Karma
5. Donaţia în bani
6. Sindromul Kundalini

Nevoia crescută de purificare şi igienă energetică


Lucrul cu energie de nivel mai înalt impune o igienă energetică de nivel mai înalt.
Atitudinea corectă şi respectul pentru învăţături şi pentru sursele de energie.
„Sunt cu adevărat recunoscător pentru darul energiei. Apreciez faptul că pot folosi această energie spirituală divină pentru a mă vindeca şi pentru a înainta pe calea dezvoltării mele spirituale şi, de asemenea, pentru a-i ajuta pe alţii şi a contribui la binele umanităţii”.
In timp ce aceste cuvinte sunt rostite, ar trebui să simţi o întărire substanţială a aurei energetice.
Pentru a depăşi faza folosirii energiei doar pentru sănătatea fizică, trebuie să cultivi un sentiment profund de recunoştinţă pentru energia universală şi pentru sursa ei. Vindecătorii cu o putere de vizualizare foarte dezvoltată pot vedea că oamenii cu o atitudine de recunoştinţă potrivită au chakre curate, echilibrate,chakrele superioare (a inimii, a gâtului şi a capului) fiind puţin mai mari decât cele inferioare (a bazinului, a ombilicului şi a plexului solar). Aceasta este proporţia ideală, pentru că înseamnă că chakrele superioare,care controlează impulsurile noastre mai înalte sau spirituale, domină chakrele inferioare, care controlează impulsurile mai lumeşti, mai joase. Impulsurile noastre superioare includ caracteristici ca blândeţea iubitoare, generozitatea, altruismul, compasiunea şi înţelepciunea, pe care le folosim în exterior, pentru ceilalţi oameni, pentru a le face bine. Impulsurile mai lumeşti presupun autoconservarea, dorinţa de prosperitate şi succes. Le întrebuinţăm pentru a ne face bine nouă înşine. Trebuie să avem grijă de noi înşine. însă trebuie să temperăm aceste dorinţe prin impulsuri superioare ca înţelepciunea, compasiune şi blândeţe. Altfel, ele duc la egoism.
Oamenii mai puţin dezvoltaţi spiritual cred adesea că energia le aparţine pentru a o folosi în primul rând pentru ei. Nu au nici un sentiment de recunoştinţă pentru darul energiei şi sunt egoişti, vanitoşi şi aroganţi.
chakraChakrele lor sunt murdare şi dezechilibrate, cele inferioare fiind mult mai mari decât cele superioare.
Energia aurei lor este mai greoaie şi mai puţin rafinată.
O atitudine de smerenie şi recunoştinţă pentru darul acestei energii spirituale divine măreşte capacitatea corpului de a asimila ki-ul. O atitudine de mândrie excesivă sau egoism şi incapacitatea de a atribui corect energia sursei sale îţi vor reduce capacitatea de a absorbi ki-ul (energia), conducând la micşorarea câmpului tău energetic, o dovadă în plus a toxicităţii emoţiilor negative.

Serviciul
A servi înseamnă să fii generos în toate modurile posibile, apreciind viaţa şi frumosul dar al energiei care susţine tot ce este viu. Poţi fi generos cu multe: dragoste, binecuvântări, timp, cunoştinţe, sprijin, talente şi resurse. Să fii în serviciul omenirii înseamnă să-ţi menţii atitudinea potrivită de recunoştinţă şi smerenie.
Un mod foarte bun de a-ţi oferi serviciul este să vindeci alţi oameni. Această formă de serviciu îţi poate aduce beneficii şi ţie, direct şi repede, deoarece, atunci când acţionezi asupra afecţiunilor fizice ale altcuiva, adesea te vindeci şi pe tine..


Iată opinie despre importanţa serviciului şi a dăruirii, din vechile învăţături. înţelepţii taoişti au explicat că natura e guvernată de o lege a ciclurilor. Aceste cicluri se manifestă în lume sub forma unor principii duale cum sunt lumina şi întunericul, inspiraţia şi expiraţia, atragerea şi transmiterea energiei, a da şi a primi. Fiecare dintre cele două elemente se defineşte în relaţie cu opusul lui şi ambele sunt necesarepentru balanţa sau echilibrul lumii. Nu poţi avea întuneric fără lumină şi nu poţi inspira fără să expiri. Când există un dezechilibru – prea mult sau prea puţin din unul sau din celălalt -, legea este încălcată şi se creează o problemă pe care natura o va corecta. Astfel, dacă cineva
doreşte numai să primească, dar nu să dea, natura va decide în cele din urmă că acea persoană nu e capabilă să primească. Alternativ, dacă cineva vrea întotdeauna să dea, dar niciodată să primească -persoana nu e capabilă să accepte îndatoritor -, natura va decide că acea persoană nu e capabilă să dea.
Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”.

Karma
Karma este legea cosmică indestructibilă a cauzei şi efectului. Ea susţine că dacă faci fapte rele, acestea ţi se intorc, intr-o formă negativă oarecare. La fel, dacă faci fapte bune, şi acestea ţi se întorc, dar într-o formă pozitivă sau favorabilă. Karma este un termen care a devenit popular cu sensul de „ceea ce pleacă se întoarce” sau cu referire la un tip de „sistem de justiţie cosmică”. Totuşi, karma funcţionează chiar aşa.
Unii se îndoiesc de validitatea karmei ca principiu universal pentru că nu văd întotdeauna legea aplicată în felul în care ar vrea sau se aşteaptă ei; observă că mulţi oameni „răi” sunt aparent fericiţi sau au succes, în timp ce mulţi oameni „buni” sau „nevinovaţi” suferă. Deseori însă ne lipseşte înţelepciunea şi capacitatea de a vedea dincolo de aparenţele lumii fizice. Doar pentru că nu vedem pedepsirea imediată în această lume a faptelor „rele” şi nici răsplata imediată a faptelor „bune”, nu înseamnă că legea karmei este invalidată. Legea karmei este indestructibilă şi imuabilă.
Karma şi sănătatea fizică
Orice discuţie despre karma conduce firesc la întrebări despre efectul ei asupra sănătăţii. Dacă toate gândurile şi acţiunile noastre se intorc la noi intr-o formă oarecare, există o relaţie cauzală între o problemă de sănătate şi o acţiune pe care am realizat-o sau n-am realizat-o ? Răspunsul este… posibil. In privinţa cauzei şi efectului fiziologic, este uşor de văzut relaţia. Dacă ai în familie cazuri de boli de inimă şi diabet şi, cu toate că tu însuţi eşti supraponderal şi ai hipertensiune, refuzi să iei decizii mai sănătoase pentru viaţa ta, probabil vei culege roadele sau karma acţiunilor tale: atac de cord, accident vascular,probleme de circulaţie a sângelui şi oftalmologice, ca să enumerăm doar câteva dintre posibilele complicaţii.
Unele stări de sănătate se pot datora cauzei şi efectului „cosmic”. De exemplu, în filosofia ezoterică se susţine de multă vreme că dacă provoci durere semenilor tăi sau eşti crud cu animalele, poţi dobândi un anume tip de boală care îţi cauzează dureri mari. Despre alte probleme de sănătate se crede că sunt rezultatul unor acţiuni rele, cum ar fi minciuna, înşelătoria sau hoţia.
Cum poţi spune dacă problema ta de sănătate are o legătură karmică ? Mai important, cum o remediezi ?
Dacă practici diferite tehnici energetice , şi totuşi nu reuşeşti să te eliberezi de problemă, atunci starea ta poate fi legată de karma. Poţi determina acest lucru prin :autoexaminare, exerciţiu de conştientizare a sinelui şi meditaţie. Nu este atât de misterios şi dificil pe cât pare. Cei mai mulţi oameni care folosesc autoanaliza dezvoltă un sentiment sau o intuiţie că problema se datorează sau nu cauzelor cosmice ale karmei. Iată un program rapid de acţiuni pentru determinarea implicării karmice într-o problemă de sănătate:
1. începe cu meditaţia pentru înţelegere.
2. După 5 minute, fixează-ţi atenţia asupra problemei de sănătate.
3. Formulează în minte o întrebare cum ar fi: „A fost această stare cauzată de vreo acţiune sau o lipsă de acţiune din partea mea pe care trebuie s-o rezolv ? „.
4. Sfârşeşte cu asta şi revino la starea de conştientizare şi înţelegere.
Se poate să primeşti un răspuns în timpul meditaţiei. Se poate să primeşti un răspuns mai târziu, în cursul zilei, sau în ziua următoare.
Sau se poate să fii nevoit să meditezi asupra problemei câteva zile. Răspunsul poate veni într-un mod indirect, surprinzător sau simbolic. (Nu uita, mintea subconştientă nu comunică întotdeauna verbal.)
Rezolvarea problemelor de sănătate de natură karmică .Sunt trei paşi de urmat:
1. Invaţă-ţi lecţiile. Trebuie să determini cauza şi s-o corectezi. Fă cât de multe reparaţii poţi. De exemplu, dacă ajungi la concluzia că durerile de gât sunt în parte cauzate de faptul că ai fost ca o „durere în gât” pentru părinţii tăi în timpul copilăriei, trebuie să-ţi îndrepţi acţiunile. Ai putea începe prin a-ţi cere sincer iertare de la ei. Dacă ai furat ceva, începe prin a restitui obiectul.
2. Practică legea iertării. Dacă intenţionezi să ceri iertare pentru ceva ce ai făcut sau n-ai făcut în trecut, trebuie să exersezi iertarea pentru alţii care poate ţi-au făcut ţie rău. Aşa cum este scris în Matei 6.14 : „Că de veţi ierta oamenilor greşelile lor, ierta-va şi vouă Tatăl vostru cel ceresc”. Acest pas poate include îndepărtarea furiei pe care o simţi împotriva cuiva care a greşit sau ţi-a făcut rău. Iertarea are un puternic efect purificator asupra chakrelor frontală şi dorsală ale plexului solar. Unii oameni adună atâta furie şi ură în chakrele acestea, încât fără iertare, indiferent cât de mult sunt curăţate, ele generează din nou energie murdară.
3. Practică legea compasiunii. Pentru a-ţi dezvolta muşchii spirituali şi a dovedi smerenie, trebuie să manifesti compasiune şi sa devii tolerant în interacţiunile tale personale curente. în Matei 5.7, citim: „Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui”. Acest pas poate include faptul de a fi mai puţin dur şi critic în relaţiile cu oamenii.
Paşii spre ispăşire sau „repararea” karmei rele trebuie făcuţi direct, dacă e posibil. Dacă ai făcut un rău cuiva, cere-ţi iertare personal, dacă poţi. La fel, dacă ai furat ceva, restituie persoanei de la care ai furat, dacă poţi. Totuşi, restituirea directă nu e întotdeauna posibilă’. Poate persoana pe care ai supărat-o sau de la care ai furat a murit sau ai pierdut legătura cu ea. Dacă e aşa, pur şi simplu invocă, fă câteva cicluri de respiraţie pranică, vizualizează persoana căreia i-ai făcut rău în faţa ta şi exprimă-ţi scuzele sincere pentru faptele tale. Poţi face aceiaşi paşi imaginari pentru a te elibera de furie şi resentimente împotriva oamenilor. Poţi, de asemenea, să repari karma pentru furt făcând o donaţie unei organizaţii caritabile.
In fine, în timp ce mulţi subliniază aspectul „negativ” sau de „pedeapsă” al karmei, există o cale mai bună, pozitivă de a o privi: ca pe un mijloc de a-ţi construi viitorul pe care-1 doreşti. Când înţelegi complet implicaţiile legii karmei, dobândeşti putere. înţelegi că poţi să acţionezi pentru a crea noi „cauze” sau „seminţe” în viaţa ta fizică, psihologică, spirituală – şi chiar financiară – şi să culegi „efectele” acestor seminţe pe care le-ai semănat.
Donaţia în bani
O metodă deosebit de puternică de utilizare a legii karmei pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa şi o cale foarte eficientă de a neutraliza karma negativă este să donezi bani. Conform definiţiei stricte de dicţionar, donaţia în bani (în original tithing, „zeciuială” – n.tr.) înseamnă să dai bisericii a zecea parte din veniturile tale. Intr-un sens mai general, totuşi, înseamnă să contribui cu orice sumă de bani poţi, pentru cauze bune şi care merită.
Principiul ezoteric din spatele donaţiei băneşti îşi are rădăcinile in legea karmei: „Culegi ceea ce semeni”.
Dacă dai cu generozitate din fiinţa ta şi din resursele tale, acea generozitate îţi va fi răsplătită la fel. Dacă îţi vezi karma ca pe „declaraţia ta financiară cosmică”, ai putea considera donaţia bănească o cale de a-ţi construi o „balanţă pozitivă”. Dacă donezi 100 de dolari în scopuri caritabile, la un moment dat în viitor, 100 de dolari sub formă de valoare sau credit de karmă bună se vor întoarce la tine. Acest credit karmic poate lua forma banilor, a reuşitei în vreo încercare, a sănătăţii tale sau a familiei tale, a norocului în general sau a orice altceva cu valoare comparabilă de care ai nevoie sau pe care ţi-l doreşti.
Donaţia în bani este folosită în mai multe scopuri, legate de sănătate şi spirituale:
• Pentru a demonstra recunoştinţă pentru binecuvântările vieţii şi pentru energie.
• Pentru a arăta o atitudine potrivită şi smerenie.
• Pentru a aduna credite de karmă bună.
• Pentru a cere iertare pentru acţiunile rele din trecut sau pentru a repara karma rea (în special dacă nu te poţi împăca personal cu cineva).
• Pentru a ajuta la grăbirea vindecării bolilor care pot fi măcar parţial atribuite karmei rele.
• Pentru a sădi seminţele sănătăţii, fericirii, prosperităţii şi împlinirii spirituale.
Cum să plăteşti
Dacă doreşti să faci din donaţia bănească o parte obişnuită a programului tău de sănătate şi dezvoltare spirituală, iată câteva îndrumări:
Suma. Zece la sută din venitul tău, după plata taxelor, este recomandarea „standard”; totuşi, acest lucru nu e posibil pentru toată lumea. Poţi începe cu un procent mai mic şi să creşti până la 10%.
Beneficiarii adecvaţi ai donaţiei în bani. Este bine să dai bani organizaţiilor care ajută oamenii cu probleme mari. Orice organizaţie care ajută oamenii fără adăpost, victimele dezastrelor sau pe cei ce suferă de boli grave este bună. Contribuie, dacă doreşti, la o cauză specială, mai ales dacă o faci pentru a fi iertat pentru o greşeală din trecut sau ceri ajutor într-o problemă anume. Iată câteva exemple:
• Dacă ceri iertare pentru impulsuri sau acţiuni egoiste şi vrei să fii mai generos, poate fi bine să donezi unei misiuni de salvare, pentru că ele ajută oameni aflaţi în mare dificultate.
• Dacă ai în vedere cauza karmică a unei probleme de sănătate, poate fi bine să donezi unei organizaţii care adună fonduri pentru cercetarea şi lupta împotriva acelei probleme sau a uneia asemănătoare.
• Dacă ai fost crud cu animalele pe când erai copil, poate fi bine să faci o donaţie unui adăpost pentru animale sau unui fond de salvare a lor.
De asemenea, este bine să dai bani sau echivalentul în bani (cadouri) unor oameni sau organizaţii care au contribuit direct la bunăstarea ta fizică, emoţională, spirituală sau financiară: biserici, organizaţii spirituale, părinţii tăi, angajaţii tăi (dacă administrezi o afacere), ca să dăm doar câteva exemple. Este un aspect critic al donaţiei în bani pe care cele mai multe învăţături îl ignoră. Arată gratitudine pentru binecuvântările pe care le-ai primit.
Frecvenţa. Unii oameni donează pentru un an întreg în avans; alţii scriu cecuri lunar sau la fiecare două-trei luni. Nu există o cale karmică „optimă” în ceea ce priveşte frecvenţa donaţiilor. Aceasta ţine mai mult de convenienţă şi de opţiunea ta de a dona pentru mai multe cauze sau numai pentru cateva. Este o decizie individuală.
Iată o mostră de program de donaţii:
EXERCIŢIU : Program de donaţii
1. Invocă pentru îndrumare şi binecuvântări.
2. Scrie un cec cu orice sumă decizi pentru organizaţia sau persoana (persoanele) pe care le alegi.
3. Ţine cecul în mâini şi spune-ţi în gând sau cu voce tare, cu intenţie sinceră, că eşti recunoscător pentru posibilitatea de a servi, că vrei ca această donaţie să ajute cât mai mulţi oameni posibil şi că ai dori să genereze multă karma bună pentru tine şi familia ta (dacă e cazul).

Donaţia în bani şi vindecarea
„După două accidente vasculare severe care i-au provocat hemoragie cerebrală, bunica mea a intrat în comă. Am aplicat vindecarea pranică regulat, dar a făcut doar progrese mici. Mi-am amintit atunci ce spunea Marele Maestru Choa despre donaţia în bani şi vindecare: dacă vrei să-ţi salvezi viaţa ta sau pe a cuiva drag, donează bani unei organizaţii care salvează vieţi omeneşti. Am adus la spital un plic adresat organizaţiei locale de Cruce Roşie şi un altul adresat organizaţiei naţionale de Cruce Roşie care se ocupa cu salvarea din dezastre. Am cerut mătuşilor mele să pună câte 1000 dolari din banii bunicii în fiecare plic. Trebuiau să fie banii bunicii, pentru că vindecarea era pentru ea. Le-am instruit apoi să decidă ca banii să fie folosiţi pentru a salva vieţi omeneşti, iar karma bună generată prin acea donaţie să fie aplicată refacerii rapide a bunicii. După ce s-a făcut donaţia, am scanat-o şi am observat că nivelul de energie începuse să-i crească. Trei zile mai târziu, bunica a deschis ochii!
Când donaţia cu o intenţie sinceră s-a adăugat vindecării pranice, bunica mea, în pofida problemelor medicale, şi-a recăpătat funcţiile mentale şi acum este perfect sănătoasă! „
Include în rugăciunea ta că ai dori şi ca donaţia să alunge sau să „repare” orice karma rea pe care ţi-ai fi putut-o atrage. In final, dacă ai în vedere o cauză specifică, de pildă autovindecarea, pur şi simplu adaugă că ai dori ca donaţia ta să genereze karma bună care se va aplica vindecării tale.
4. Lasă să treacă gândul acesta, trimite cecul şi uită de tot.
Poţi hotărî dacă donaţia în bani se potriveşte principiilor tale, dar sănătatea şi beneficiile spirituale ale donaţiei pot fi profunde; ele merg mult dincolo de sentimentul bun pe care îl ai atunci când dăruieşti celor nevoiaşi.

loading…

 

Sindromul Kundalini
Kundalini este o energie puternică, aflată în stare latentă lângă baza coloanei vertebrale şi stimulată doar de poziţiile yoga sau de diferite practici energetice. Unul dintre
scopurile principale ale unor forme de yoga este să trezească energia Kundalini, astfel încât practicanţii să-i folosească puterea pentru a-şi grăbi dezvoltarea spirituală şi iluminarea. Trezirea acestei energii poate fi însă o idee riscantă. Dacă e făcută impropriu, prea curând sau fără pregătirea adecvată, fără măsuri de protecţie sau instrucţiuni, poate duce la numeroase tulburări energetice şi la probleme fizice, emoţionale şi mentale. Literatura yoga este plină de mărturii directe ale practicanţilor care au trezit Kundalini fără măsuri de siguranţă şi au suferit de insomnie, slăbiciune a trupului, probleme serioase de sănătate, emoţii negative necontrolate şi chiar halucinaţii.
Pe măsură ce progresezi şi măreşti cantitatea şi calitatea energiei tale, e posibil să ai ocazional experienţa unei versiuni uşoare a ceea ce maeştrii energiei numesc sindromul Kundalini, care apare atunci cand energia cu voltaj mai mare intalneşte un blocaj în corpul tău energetic şi creează congestie. Sindromul Kundalini diferă de un blocaj energetic obişnuit prin faptul că se manifestă nu numai ca o senzaţie fizică, de pildă apăsare sau disconfort în corp, dar şi ca o amplificare a unei trăsături de caracter negative sau ca o criză în viaţa de zi cu zi. Poţi să te simţi, de exemplu, ciudat de iritat sau furios fără un motiv aparent. Sau poţi trăi o răsturnare neplăcută de situaţie în plan financiar, profesional sau personal. Sau poţi avea o perioadă de „ghinion” continuu pentru care nu există nici o cauză aparentă; pare că nimic nu-ţi merge cum trebuie.
Asemenea schimbări abrupte în viaţa ta se datorează unei energii mai puternice care accelerează materializarea karmei tale. Cei ce studiază temeinic practici energetice şi ezoterice de înalt nivel privesc adesea sindromul Kundalini şi accelerarea karmică ce-l însoţeşte ca pe o parte a procesului de purificare prin care trebuie să treacă în drumul lor spiritual. Este un mod de a face mai rapid penitenţă pentru gânduri, vorbe sau fapte rele din trecut şi de a avansa dezvoltarea spirituală.
Natura progresivă a exerciţiilor şi accentul pus pe igiena energetică vor ajuta dezvoltarea ta energetică să ţină pasul cu purificarea ta energetică. Dacă urmezi instrucţiunile pas cu pas, cantitatea de energie pe care o generezi n-ar trebui să depăşească posibilităţile corpului de a o tolera.
Unii oameni care practică vindecarea energetica resimt totuşi sindromul Kundalini. Dacă acest lucru se întâmplă, remediul este simplu:
• încetează pentru o vreme exerciţiile de generare a energiei şi meditaţiile.
• Adoptă un regim alimentar mai curat: fără carne şi peşte, până te stabilizezi.
• Fă o baie cu sare în fiecare zi.
• Efectuează zilnic măturarea generală şi măturarea specifică a părţilor afectate.

• Eliberează excesul sau energiile blocate binecuvântând pământul cu mâinile întinse. Doar aceasta va induce un sentiment de pace interioară şi va degaja congestia.
în aceste condiţii, sindromul Kundalini ar trebui să dispară în câteva zile.

Viața spirituală nu necesită acumularea multor cunoștințe.Esențialul în viața spirituală este practica. Nu este folositor să citești și să studiezi fără să cauți să realizezi ceva, să concretizezi. Desigur, fără cunoștințe suficiente practica devine săracă, lipsită de conținut. De îndată ce ați dobândit însă anumite noțiuni și adevăruri, trebuie să vă concentrați asupra câtorva exerciții pe care să le repetați zilnic.Întâlnim în viață unele persoane foarte simple care posedă câteva foi de hârtie pe care au scris un mic număr de adevăruri esențiale ce se străduiesc să le aplice, și le simțim locuite de spirit, de lumină. Și întâlnim altele, erudite, care posedă în biblioteca lor toate cărțile sacre ale omenirii, din care citează, dar din ele nu emană nimic spiritual. Esențialul constă în a avea câteva cunoștințe și a construi ceva cu ele. Putem numi această construcție viitorul nostru…sau templul nostru. La acest templu se gândea de fapt apostolul Pavel când scria în a doua epistolă către Corinteni: „Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt!” O.M.Aivanhov

SURSE

  1. http://totulpentrunoi.com/2015/01/sanatatea-fizica-si-dezvoltarea-spirituala/#If0cbkYt1X386WXm.99
  2. Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...