Rozmarinul – leacul miraculos împotriva balonării

Distribuie!

„Rozmarinul se mai numeşte popular şi mirtân sau pojmalin.

Este o plantă ce creşte mai ales în grădini, dar o întâlnim şi în stare sălbatică. Plantă este originară din zona Mării Mediterane.


Boli care se tratează cu rozmarin: balonări, iritaţii ale stomacului şi intestinelor, afecţiuni ale rinichilor, inimii şi ficatului, crize de reumatism, debilitate, oboseala, eczeme, constipaţie.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de rozmarin la o cană de apă clocotită. Se lasa 2 minute, apoi se strecoară şi se beau 2-3 căni zilnic.


Că adaos pentru baie, 4 mâini de rozmarin se pun la 5 l de apă rece. Se lăsă o oră, apoi se pune la foc şi se ţine până ce dă în clocot. Se strecoară şi se adăugă în apă pentru baie.

Tinctura: 4 linguri de plantă mărunţita se pun într-o sticlă, se toarnă alcool rafinat de 60% şi se lasa 10 zile. Se strecoară şi se iau 6-10 picături pe puţin zahăr înainte de fiecare masă.

Este folosită în tratarea artritelor, gutei şi reumatismului. Doza recomandată este de două linguriţe de tinctura diluată la o cană cu apă, înainte de principalele mese.

Tinctura de rozmarin are indicaţii în insomnie, ameţeli, dureri de cap, migrene, nervozitate, surmenaj fizic şi nervos, astenie, palpitaţii, boli de inimă, frigiditate, impotenţă, amenoree şi astm. În cosmetică, ajuta la întreţinerea sănătăţii părului.

Ceaiul de rozmarin, aplicat pe cap după spălare, conferă un aspect lucios părului, întărind firul de păr.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/rozmarinul-leacul-miraculos-impotriva-balonarii
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...