Remediu naturist pentru hematoame

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Arpagicul era folosit crud de grecii antici, ca aliment si mijloc terapuetic. in Evul Mediu, era prescris pentru melancolie si se folosea in ritualuri de exorcism. Planta se spune ca ajuta la lecuirea de vicii.

Cercetarile stiintifice au aratat ca arpagicul stimuleaza metabolismul grasimilor in corp si reduce colesterolul. Una dintre calitatile cele mai surprinzatoare ale arpagicului este aceea de anticoagulant al sangelui. Consumul de arpagic previne si trateaza accidentele vasculare cerebrale si hematoamele interne.


In aceste cazuri, se poate prepara o supa de arpagic, taindu-l marunt si fierbandu-l intr-un amestec (in parti egale) de apa si vin alb sec. Se consuma cate o portie de 200 ml de supa, de 2 ori pe zi. Cei care sunt expusi mai des riscurilor de enterite, cei cu un tub digestiv mai sensibil si care au dureri gastrice, trebuie sa consume cat mai frecvent arpagic.

Arpagicul este un adevarat medicament natural!


Femeile gravide care au greturi pot bea un ceai-decoct din 4-5 bulbi de arpagic fierte timp de 10 minute pe foc mic, intr-o cana de apa. Este preferabil a se bea decoctul fierbinte, dimineata, sau ori de cate ori apare senzatia de voma. Sucul obtinut din frunze si radacini de arpagic si incalzit cu putin lapte, trateaza dificultatile la deglutitie, insolatia si intoxicatia cu lacuri.

O mancare de porc sau miel cu arpagic reda apetitul. Chiar si vinataile, inflamatiile si durerile cauzate de lovituri pot disparea daca se aplica pe acestea frunze sau radacini de arpagic strivite. Arpagicul are un continut ridicat de vitamine A, C si D.

In credinta populara germana, se spune ca un ghiveci cu arpagic inflorit tinut la geam indeparteaza ghinionul sau daca mananci supa cu acest condiment in Joia Mare, esti sanatos tot anul.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/remediu-naturist-pentru-hematoame-70677
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...