Remedii naturiste cu tei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Teiul este o planta cu puteri vindecatoare, fiind recunoscut in primul rand pentru combaterea racelii si a gripei. Consumat sub forma de ceai, praf sau tinctura, teiul trateaza si amelioreaza numeroase afectiuni.

Carbunele de tei este un remediu util in afectiuni digestive, intoxicatii acute cu medicamente sau diverse substante chimice sau ciuperci, in afectiuni cardiace – hipertensiune arteriala, arterite, palpitatii, in astm bronsic, alergie, cazuri de guta, in hipercolesterolemie. Se ia intern, cu apa, carbune de tei pisat.


In uz extern, pulberea de carbune se foloseste in plagi, intepaturi de insecte, muscaturi de sarpe, celulita, ulcer aton, dureri abdominale sau cu alta localizare, inflamatii ale ochiului sau cu alta localizare, traumatisme ale articulatiilor si exeme.

Partea interna alba a scoartei este intrebuintata cu succes in medicina traditionala pentru tratarea afectiunilor hepato-biliare si in migrene.


Un somn usor se poate obtine cu o ceasca de ceai de tei indulcit cu miere de albine. Chiar si inhalarea mirosului de flori sub coronamentul unui tei poate induce stari de calm si provoaca un somn odihnitor.

Se recomanda in caz de raceala, gripa, guturai si bronsite, deoarece stimuleaza transpiratia si ajuta la scaderea febrei. De asemenea, florile de tei (datorita mucilagiilor) reduc inflamatia la nivelul cailor respiratorii si ajuta la eliminarea secretiilor bronhice.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/remedii-naturiste-cu-tei-13589
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...