Punct de vedere al Academiei Române asupra legii vaccinării. După ce felicită Guvernul pentru inițiativă, Academia critică proiectul pentru că insistă prea mult pe consilierea părinților

Distribuie!

„Academia Română a publicat pe siteul său oficial punctul de vedere în ceea ce privește mult dezbătutul proiect al Legii Vaccinării.

În documentul semnat de profesorul Costin Cernescu și aprobat de către Academicianul Victor Voicu (FOTO), Academia felicită Guvernul „pentru inițiativa curajoasă de a promova o Lege a Vaccinării care să stipuleze în mod clar obligația instituțiilor și personalului medical de a contribui la asigurarea permanentă a unei acoperiri vaccinale de peste 95% cu vaccinurile din Calendarul Național de Imunizări (CNI)”.


Totuși, după laudele din preambulul documentului, Academia găsește și 18 observații punctuale asupra legii, dintre care unele stârnesc semne de întrebare. Pe lângă observații juste, precum acelea că legea lucrează cu termeni pe care nu-i definește, stupefiază critica Academiei la articolul 55 din proiectul de lege. Academia scrie că „În general, legea pledează prea mult pentru consiliere obligatorie și prea puțin pentru vaccinare”, în condițiile în care majoritatea discuțiilor se învârt tocmai în jurul consilierii, astfel încât părinții să ia decizia potrivită.
Mai mult, Academia cere crearea unei aplicații online care „să reamintească părinților/aparținătorilor datele de prezentare la revaccinări”, în condițiile în care majoritatea copiilor nevaccinați provin din zone sărace, unde nu există nici măcar medici de familie. Sugestia Academiei de a implica „parteneri cu posibilități largi de acoperire”, incluzând „rețele de telefonie, rețele comerciale” duce cu gândul la risipirea unor bani publici în condițiile în care principalele probleme, lipsa de informare a cetățenilor și accesul scăzut la servicii medicale de bază sunt cauzele indicate cel mai des pentru scăderea ratei vaccinării.
Documentul integral poate fi consultat AICI.„[1]

 

Academia Romana sustine legea vaccinarii obligatorii, o lege specifica regimurilor totalitare. Atunci cand vine vorba de vaccinarea obligatorie, vedem ca multi oameni din statul roman sustin aceasta lege totalitara. De aici, rezulta ca Industria Farmaceutica are o putere uriasa in Romania.

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Punct-de-vedere-al-Academiei-Romane-asupra-legii-vaccinarii.-Dupa-ce-felicita-Guvernul-pentru-initiativa-Academia-critica-proiectul-pentru-ca-insista-prea-mult-pe-consilierea-parintilor-145541
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...