Prof. Vasile Astărăstoae: „Suntem singura țară care spitalizează asimptomaticii”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Creșterea alarmantă din ultimele zile a numărului de infectări cu noul coronavirus reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autorități. Mai mulți specialiști din Cluj și din țară au tras un semnal de alarmă că spitalele Covid sunt din nou pline și riscă să nu mai facă față dacă populația nu respectă măsurile de protecție. De exemplu, la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Cluj-Napoca mai sunt 32 de locuri pentru eventualii pacienți infectați cu COVID-19.

Profesorul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, atrage și el atenția că virusul nu a dispărut, dar susține în continuare că o greșeală a autorităților este internarea în spital și a pacienților asimptomatici.


„Toate aceste măsuri nu vindecă și nu vor diminua circulația virusului, deoarece coronavirusul nu va dispărea. Cum nici virusul gripal nu dispare. Nu se va ajunge în situația în care spitalele să nu poată acorda asistență medicală. Atenție asupra faptului că noi suntem încă singura țară care spitalizează asimptomaticii, iar din cauza aceasta nu avem o evidență foarte clară a celor care sunt bolnavi. Asimptomaticii nu au ce căuta în spitale! În continuare fac același apel la calm. Oamenii să-și trăiască viața, să nu fie panicați. Acest nou virus a intrat în viața noastră, iar el va rămâne, nu va dispărea”, a declarat pentru Servus Cluj, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

Acesta este de părere că noile focare sunt izolate, iar numărul infectărilor va scădea semnificativ după 1 iulie și nu se va impune revenirea la restricții mai dure sau la o eventuală stare de urgență.


„Dacă dăm deoparte asimptomaticii, vedem astăzi că la terapie intensivă sunt 195 de pacienți, iar în ceea ce privește decesele sunt doar 11. Este un număr aproape nesemnificativ. Părerea mea este că vom avea o vară liniștită, cu focare de infecție izolate. Acolo unde sunt grupurile de mare risc, unde sunt instituționalizați bătrăni sau copii, s-ar putea să mai apară focare. Previziunea mea este că vor mai apărea cazuri până la data de 1 iulie, maxim 200-300 pe zi, iar după se vor diminua. Poate autoritățile vor încerca să implementeze restricții mai dure, dar nu vor reuși acest lucru. Populația a suportat deja mult prea mult și văzând ce se întâmplă în toată Europa, e greu să iei măsuri mult mai dure”, a încheiat Vasile Astărăstoae.

Prof. Vasile Astărăstoae: „Suntem singura țară care spitalizează asimptomaticii. Oamenii să-și trăiască viața, să nu fie panicați”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...