Prima femeie din lume care va testa oficial un tratament anti-imbătrânire

Distribuie!

Elizabeth Parrish, director general al companiei Bioviva USA Inc din Statele Unite ale Americi, pretinde că va fi primul om din istoria lumii care va inversa efectele îmbătrânirii naturale cu succes. Cu alte cuvinte, va fi prima femeie din lume care nu va îmbătrâni, datorită terapiei genetice experimentale realizată de compania sa.

În 2015 Elizabeth a urmat prima terapie genetică, un concept care a avut ca scop stoparea proceselor de epuizare a masei musculare și a celulelor stem, proces inerent îmbătrânirii.


Inițial, tratamentul își propusese să demonstreze siguranța terapiei genetice realizată de compania Bioviva USA Inc, dar dacă rezultatele dovedesc eficiența tratamentului pe termen lung, rezistând la controlul științific, acesta ar putea fi primul tratament de alungire a telomerilor, aplicat la un om.

„Terapiile actuale oferă doar beneficii marginale pentru persoanele care suferă de boli ale îmbătrânirii. În plus, modificarea stilului de viață, limitează tratarea acestor boli. Progresele în domeniul biotehnologiei sunt cea mai bună soluție, iar în cazul în care aceste rezultate vor fi confirmate, vom intra în istorie” a declarat Elizabeth Parrish.


Cu toate acestea, chiar și Parrish este convinsă că mai multe investigații sunt necesare pentru a verifica dacă metodele tratamentului respectiv sunt cu adevărat revoluționare.

Ce este telomerul?

Telomerul reprezintă o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom liniar a majorității organismelor eucariote și a unor procariote. Majoritatea procariotelor au unul sau mai mulți cromozomi circulari, neavând nevoie de telomeri. Bacteriile ale căror cromozomi sunt liniari (cum ar fi Streptoyces) au telomeri de natură proteică, fiind diferiți de cei ai eucariotelor.

Rolul principal al telomerilor este de a impiedica unirea a doi cromozomi prin unirea neomoloagă a capetelor. De asemenea, datorită prezenței telomerilor, pierderea informației genetice în timpul procesului de replicare este minimă. Telomerii se scurtează odată cu trecerea anilor și din cauza unor maladii.

Exista teorii care leagă micșorarea lungimii telomerilor de procesul îmbătrânirii și de apariția unor boli specifice bătrânetii și, implicit, lungimea telomerilor de durata vieții individului. Odată cu diminuarea importantă a telomerilor, cromozomul își pierde stabilitatea și apar numeroase rearanjări cromozomice determinând moartea celulară (apoptoză), sau intrarea într-o stare de senescență. (Wikipedia)

Baza pentru succesul terapiei genetice inițiate de Elizabeth Parrish este legată de scorurile telomerilor, care se calculează pe baza lungimii telomerilor în celulele albe (limfocitele T). Scorurile mai mari ale telomerilor indică celule mai tinere. Compania sa a comparat frecvenţa cu care apar aceste celule la cetățenii americani cu vârsta de 44 de ani, cu cea a Elizabethei Parrish (și ea în vârstă de 44 de ani) şi au aflat că perioada de scurtare a telomerilor din celulele ei fuseseră practic inversate cu 20 de ani.

După cum s-a afirmat, este important de remarcat faptul că rezultatele nu au fost încă verificate și de alți cercetători din afara companiei Bioviva USA Inc. În prezent, Bioviva monitorizează cu atenție sângele Elizabethei Parrish și va continua să facă acest lucru în lunile următoare, sau în anii următori, pentru a se asigura că succesul tratamentului lor este cu adevărat real și în primul rând inovator, fapt care ar duce la aplicarea lui, în siguranță, și la alți pacienți.

SURSA: http://www.cunoastelumea.ro/prima-femeie-din-lume-care-nu-va-imbatrani-afla-de-ce/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...