Preotul din Prahova care are grija de peste 400 de suflete. De ce statul nu il ajuta nici macar cu un leu?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„In valea Screzii si Valea Plopului, doua sate din judetul Prahova functioneaza de mai bine de 20 de ani o altfel de Romanie: o Romanie in care se daruieste, se ajuta, se zambeste. Acolo, preotul Nicolae Tanase a adunat copii abandonati, orfani si batrani parasiti de familie, le-a construit case si are grija de ei. Toti alcatuiesc acum o mare familie.

Copiii zambesc, alearga, se joaca in tabara din Valea Screzii. In vara acestui an, in acest loc traiau 400 de suflete. Acum au ajuns la 420. In mare parte copii si toti sunt cunoscuti drept copiii parintelui Tanase.


Am ajuns prima data in acest loc acum 5 ani. Si am patruns intr-o lume in care cuvantul „daruieste” e un mod de viata. Toti acesti copii au fost adunati aici de preotul Tanase. Povestea acestui loc incepe in anul 1990 cand preotul, tatal a 6 copii, a inceput un adevarat razboi impotriva avortului iar mamele pe care le convingea sa isi nasca pruncii ii lasau in grija lui.

Unii dintre cei mici au ajuns aici cand aveau doar cateva zile. Nici batranii nu au avut o soarta mai buna: au fost abandonati de familii pe sant, pe marginea drumului. Aici, insa, toti formeaza o mare familie.


Ganditi-va cum ar fi daca ar trebui sa educati, imbracati si hraniti in fiecare zi peste peste 400 de suflete. E greu, o recunosc si cei de aici. Tot ce se intampla se face cu ajutorul oamenilor. Statul nu ii ajuta, pentru ca, dupa cum spun cei de aici “ noi suntem impotriva avortului si suntem batuti in cap…”

In Valea Screzii si Valea Plopului, preotul Tanase a cumparat si construit de-a lungul vremii mai multe case. Acum sunt aproape 30. Locuri in care si-au gasit adapost copii abandonati, mame ascunse din calea sotilor violenti si batrani neputinciosi. Si povestea nu se termina aici.

Acum, asezamantul in care vor locui copii care invata la liceul din Valenii de Munte e aproape gata, s-a amenajat o ferma in care isi produc zarzavaturile, un atelier de croitorie. In facultate sunt 9 tineri, iar multi dintre ei deja au terminat studiile sunt la casa lor.

Parintele Tanase este unul dintre unul dintre oamenii care a dovedit ca se poate iar noi toti avem datoria sa il ajutam sa isi duca povestea mai departe si sa-i urmam exemplul.”[1]

SURSE

  1. http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2015/sezonul-2/preotul-din-prahova-care-are-grija-de-peste-400-de-suflete-de-ce-statul-nu-il-ajuta-nici-macar-cu-un-leu.html
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...