Preoții Lamas – Centrul Universului Exitențial

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Mănăstirile din Tibet sunt locul unde preoții lamas își duc viața de zi cu zi. Viața lor este una simplă dar plină de reguli. Studiul face parte din existența lor cotidiană. În mănăstirile din Tibet există 108 cărți sfinte, fiecare are peste 4 kilograme și sunt studiate zilnic.

Spre deosebire de budhiști, preoții lamas consumă carne. Ei susțin că, dacă animalul este ucis în prezența unui preot, fapta este iertată. Carnea este uscată, după care este consumată.


În mănăstirile tibetane au acest interzis femeile tinere. Excepție fac cele care au o vârstă înaintată și sunt rase pe cap. În rândul preoților tibetani există două secte. Prima este cea a preoților care poartă pe cap bonete roșii. Aceștia au dreptul de a se căsători.

Cea de a doua este a celor care poartă bonete galbene. Aici regulile sunt mult mai stricte. Căsătoriile sau relațiile sexuale sunt interzise.


Copiii care vor deveni preoți sunt preluați și educați în mănăstiri, începând de la vârsta de 3 sau 4 ani. Tibetanii de rând au o frică teribilă de spirite malefice și fantome. Ei au credința că numai un preot lamas îi poate salva. Tibetanii au clasificat spiritele malefice în 360 de categorii. Acestea sunt alungate prin incantații, posturi și rugăciuni.

Peste 20% din populația Tibetului este formată din preoți și călugări. Tibetanii fac pelerinaje la mănăstiri în grupuri mari, pentru că numai așa sunt alungate spiritele rele care îi pot ataca.

În mănăstirile tibetane, pelerinii primesc niște pastile făcute din orez, făină și unt. Se spune că aceste pastile te ajută să intri în contact cu divinitățile.

În ultimele decenii, tibetanii au o venerație deosebită pentru Mama lui Budha. În toate mănăstirile tibetane există statui cu Mama lui Budha, ținându-l în brațe pe când era copil.

Viața unui tibetan se desfășoară în jurul unui preot lamas. Toate deciziile se iau după ce este consultat un preot lamas.
Preoții lamas, în fiecare zi, acordă un timp contemplării și meditației care se fac în locuri izolate.

Conform credinței lor, tibetanii sunt convinși că pe lângă corpul fizic există un corp subtil și sufletul. După moarte, corpul subtil și sufletul merg în paradis sau în iad.

Desprinderea lor de corpul fizic se face mai repede cu cât persoana a fost mai puțin evoluată spiritual. Aceștia se vor reîncarna în animale sau plante, dat fiind condiția lor spirituală.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/preotii-lamas-centrul-universului-existential

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...