Preot Constantin Necula: „Mergeţi şi repriviţi-vă părinţii, redescoperiţi-vă prietenii, revedeţi-vă pădurile, pâraiele, pietrele, toate lucrurile care, într-un fel sau altul, au con­stituit viaţa voastră până să începeţi să faceţi pe deştepţii”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Un creștin în vacanţă – copil, tânăr fiind – trebuie să-şi iubească părinţii, să le arate că venirea lui în vacanţă nu este doar ca să-şi odih­nească neuronii pentru a înfrunta noi şi noi sesiuni, noi şi noi examene.

El trebuie să înţeleagă că, până la urmă, e mai de preţ zâmbetul mamei că ai curăţat de pene găina împreună cu ea decât faptul că i-ai explicat la masă teore­ma lui Pitagora sau mai ştiu eu ce alte deviaţii – pardon, devieri matematice – şi celelalte toate de felul acesta.


Că părinţii în niciun caz nu au nevoie de aroganţa noastră de puştani care stăm în clădiri pe care ei nici nu le-au visat, care le mâncăm banii pentru care au murit şi au înviat, şi mai şi trăim în tot soiul de angoase existenţiale.

De exemplu: N-am apă caldă la cămin! Vai de mine! Exis­tenţial! Fundamental! Eu nu zic că nu-i, dar nu-i capătul lumii. Or întoarcerea către casă trebuie să o faceţi cu toată smerenia unor copii. Lăsaţi conserva de roşcove când ple­caţi acasă. Vor fi destui în vacanţă care vor gusta din ele, staţi liniştiţi!


necula-590x395

Voi, acasă, mergeţi şi repriviţi-vă părinţii, redescoperiţi-vă prietenii, revedeţi-vă pădurile, pâraiele, pietrele, toate lucrurile care, într-un fel sau altul, au con­stituit viaţa voastră până să începeţi să faceţi pe deştepţii. Pe când eraţi înţelepţi, le vedeaţi pe toate acestea. Acum, nici nu mai ştiţi pe ce stradă locuiaţi acasă.”[1]

SURSE

  1. Extras din ”Creștinism în vacanță” – Pr. Constantin Necula, Ed. Agnos, Sibiu, 2011, pag. 98-99.
  2. Foto: ganduridinierusalim.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...