Prana – energia care ne hrăneşte şi ne vindecă

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cunoscută drept energie universală, prana este chi, forţa vieţii care ne hrăneşte şi ne animă * poate fi numită şi iubire căci este energia Divină care ne hrăneşte şi de care avem nevoie mereu

Hrana pranică este accesibilă tuturor, în sensul că fiecare dintre noi, pe un anumit nivel, o folosim. „La nivel fizic, o putem defini drept energia care provine din soare şi care face ca viaţa să înflorească pe Pământ şi ca alimentele pe care le consumăm să aibă acele calorii pe care corpul le extrage pentru a se hrăni”, a explicat Cristiana Dragomir, terapeut specializat în tehnici energetice.

Diferenţele vin din modul de extragere a ei. Sunt persoane care primesc o anumita cantitate de prana din alimente: cu cât sunt mai pure, cultivate în mod natural, cu atât conţin mai multă prana. Cu cât sunt mai prelucrate, cu atât mai putină energie a vieţii au. „Sunt persoane care extrag această energie prin diverse tehnici – meditaţie, tai chi, yoga, tehnici de respiraţie, rugăciune – crescând astfel cantitatea de prana pe care o primesc zilnic, suplimentar faţă de alimente”, a adăugat Cristiana Dragomir.

Cum ne hrănim cu prana?

Prin timpul petrecut în aer liber: cu cât suntem mai aproape de natura şi ne lăsăm mai mult scăldaţi în razele soarelui, cu atât mai multa prana primim. Apoi, cu cât ne deschidem mai mult spre activităţi spirituale, cu atât alegerile de hrana se rafinează, iar nevoia de alimente poate descreşte. Este nevoie şi de disciplină, prin alegeri care să ne deschidă şi să ne armonizeze câmpurile energetice.

„Prima condiţie pentru a primi cât mai multa prana şi a ne putea hrăni cu ea este o inima deschisă, încrezătoare şi iubitoare. Echilibrul intre a dărui şi a primi iubire este cel care ne ajută în primirea acestei energii vitale”, a mai spus terapeutul.

Deschiderea spre acest tip de energie necesita câteva modificări graduale în modul de viaţă: o trecere treptata de la alimente mai grele la o alimentaţie mai uşoara şi cât mai naturală (legume, fructe, alimente cu un grad redus de preparare termică sau crude) şi de la un stil de viata agitat, orientat spre acumulare şi satisfacţii imediate, la un mod mai plin de echilibru, care sa includă sport, spiritualitate,tehnici alternative de acumulare şi menţinere a energiei.

„Acest mod de viaţă m-a ajutat enorm căci am reuşit, în mod instinctiv, apoi prin lucrul cu Maeştri ce au atins nivelul de alimentare doar cu prana, sa elimin multe din alegerile nesănătoase pe care le făceam. Multă vreme am avut probleme cu ficatul, cărora nu le dădeam de capăt. După o perioada de detoxifiere intensă am urmat un training de alimentaţie pranică, alături de Jasmuheen, Maestra care se ocupă în lume de predarea acestui sistem. Timp de 9 zile şi 9 nopţi m-am hrănit numai cu prana şi sucuri de fructe. Procesul a inclus şi diverse tehnici de vindecare cu lumina, vizualizare, meditaţie şi rugăciune, precum şi reglarea şi reprogramarea câmpurilor energetice, tehnici ce fac acum parte din activitatea mea terapeutică. În aproximativ 3 săptămâni în care am consumat rar fructe sau suc de fructe am reuşit să detoxifice complet aparatul digestiv, iar funcţia ficatului s-a restabilit”, a spus Cristiana Dragomir.”[1]

SURSE


  1. http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/sanatate/prana-energia-care-ne-hraneste-si-ne-vindeca–113755.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...