Potasiu – elementul vital, deseori trecut cu vederea

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Potasiul, desi este un component vital pentru sanatatea fizica, nu primeste atentia pe care o merita. Este mineralul care contribuie in primul rând la sanatatea musculara, ne mentine in alerta si ajuta la mentinerea si distribuirea energiei. Nu mai putin important este ca protejeaza sanatatea inimii, a oaselor si a rinichilor.

Doza zilnica recomandata de potasiu atât pentru barbati cât si pentru femei intre 19 si 50 de ani este de 4700 mg (4,7 grame) iar pentru femeile insarcinate sau care alapteaza doza zilnica recomandata este de 5100 mg. Insa un raport recent publicat in Revista Americana de Nutritie Clinica arata ca doar 2 % dintre occidentali consuma aceasta cantitate.


sanatate-potasiu-importanta-carenta-surse

Statistica arata ca acest procent s-a mentinut inca din anii 1990, iar femeile au tendinta de a consuma mai putin potasiu decât barbatii. Unul dintre motivele pentru care exista un deficit de potasiu, explica specialistii, ar fi ca alimentele bogate in sare in mod natural sunt si surse bogate in potasiu; iar reducerea acestora afecteaza si aportul de potasiu.

Desi este bine sa reducem consumul de sare, nu multi stiu ca trebuie marit si aportul de potasiu in acelasi timp.”[1]


Mai multe, pe larg, aici -> https://viataverdeviu.ro/potasiu-element-vital

SURSE

  1. https://viataverdeviu.ro/potasiu-element-vital
  2. Foto: ziuaconstanta.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...

Citește mai multe:
Mănâncă, posteşte şi trăieşte mai mult

Cum te influențează viețile anterioare

Cele 10 lectii de viata invatate de la ingeri

Robert F. Kennedy Jr., nepotul fostului președinte american JFK și unul dintre cei mai cunoscuți contestatari ai vaccinurilor, ales de Donald Trump să conducă o comisie specială privind siguranța vaccinurilor

APADOR-CH nu și-a asumat public amendamentul ce îi trimite la închisoare pe părinții care nu-și vaccinează copiii. „Dreptul la libertate, dreptul la viață sunt chestiuni care, dacă e necesar într-o societate democratică, pot fi restrânse”

Închide