Poluarea imbolnaveste: Un caz de diabet din sapte este provocat de calitatea proasta a aerului

Distribuie!

Un caz de diabet din sapte este provocat de poluare la nivel mondial, sunt de parere cercetatori americani care au publicat sambata un studiu in acest sens.

„Poluarea a contribuit la aparitia a 3,2 milioane de noi cazuri de diabet in lume in anul 2016, ceea ce reprezinta aproximativ 14% din aceste cazuri„, apreciaza autorii de la Facultatea de medicina Saint-Louis din Washington, informeaza AFP.

Legatura dintre poluarea atmosferica si diabet a fost deja avansata de studii anterioare.


„Credem ca poluarea atmosferica diminueaza productia de insulina si provoaca inflamatii, impiedicand organismul sa transforme glucoza din sange in energie„, noteaza cercetatorii care au publicat studiul in revista The Lancet Planetary Health.

Factori care favorizeaza diabetul precum obezitatea au fost de asemenea luati in calcul.


„Studiul nostru arata o legatura semnificativa intre poluarea aerului si cazurile de diabet la nivel mondial”, arata intr-un comunicat profesorul de medicina Ziyad Al-Aly.

„Este important avand in vedere ca multe lobby-uri economice afirma ca nivelurile actuale (poluanti degajati in aer) sunt prea stricte si ar trebui revizuite. Insa probele demonstreaza ca nivelurile actuale nu sunt deloc sanatoase si trebuie net reduse„, a precizat cercetatorul.

Pe de alta parte, relatia dintre diabet si poluare este mai mare in tarile unde reglementarile sunt mai putin stricte si mai putin respectate precum India, Papua Noua Guinee, Afganistan si Guyana.

Sunt de asemenea citate drept exemple contrare tarile mai bogate, precum Franta, Finlanda si Islanda

http://www.ziare.com/social/poluare/poluarea-imbolnaveste-un-caz-de-diabet-din-sapte-este-provocat-de-calitatea-proasta-a-aerului-1519562

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...