Plante şi condimente care scad nivelul de zahăr din sânge

Distribuie!

„Scorţişoara – Această planta are 18% conţinut de fenol, în stare uscată. Pentru a creşte sensibilitatea la insulină şi controlul zahărului din sânge, pot fi folosite 1-2 linguriţe pe zi de scorţişoară. Îmbunătăţirea insulinorezistentei ajută la controlul greutăţii şi scade riscul de boli cardiace. Reduce colesterolul.

Cuişoare – Această planta conţine 30% fenol în greutate uscată. Conţine de asemenea antioxidanţii antocianină şi quercetină. Planta are proprietăţi antiseptice şi germicide.


Oferă de asemenea beneficii anti-inflamatorii, analgezice şi digestive. Uleiul de cuişoare poate fi folosit şi pentru dureri de dinţi, dureri de cap, tuse şi indigestie.

Oregano – Această plană este cunoscută în meniurile spaniole şi mediteraneene şi, mai este cunoscuta ca mâghiran sau sovârv. Adaugă profunzime şi savoare oricarei mâncări.


Este foarte bun pentru a trata infecţiile cu bacterii şi paraziţi (inclusiv giardia) iar uleiul de oregano a fost folosit pentru a trata păduchii de cap. Nutriţioniştii o recomanda si pentru tratarea E-coli.

Salvie – Aceasta plantă conţine fitosteroli care au o acţiune de răcire. Practicanţii de medicina naturala o folosesc pentru a trata sângerarea uterină şi crampele.

Un studiu efectuat în Germania, a arătat că diabeticii care au băut o infuzie de salvie pe stomacul gol, au redus nivelul de zahăr din sânge. Salvia se foloseşte în mod curent pentru aromatizarea mancarii iar infuzia poate fi băută ca ceai.

salvie Plante şi condimente care scad nivelul de zahăr din sânge

Usturoi – Usturoiul contine compuşi de sulf, care dilată vasele de sânge. Este efectul care reduce presiunea arterială. Ajută la metabolismul fierului şi protejează împotriva deteriorarilor produse de oxidanţi şi scade colesterolul.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/plante-si-condimente-care-scad-nivelul-de-zahar-din-sange
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...