






“Scorţişoara – Această planta are 18% conţinut de fenol, în stare uscată. Pentru a creşte sensibilitatea la insulină şi controlul zahărului din sânge, pot fi folosite 1-2 linguriţe pe zi de scorţişoară. Îmbunătăţirea insulinorezistentei ajută la controlul greutăţii şi scade riscul de boli cardiace. Reduce colesterolul.
Cuişoare – Această planta conţine 30% fenol în greutate uscată. Conţine de asemenea antioxidanţii antocianină şi quercetină. Planta are proprietăţi antiseptice şi germicide.
Oferă de asemenea beneficii anti-inflamatorii, analgezice şi digestive. Uleiul de cuişoare poate fi folosit şi pentru dureri de dinţi, dureri de cap, tuse şi indigestie.
Oregano – Această plană este cunoscută în meniurile spaniole şi mediteraneene şi, mai este cunoscuta ca mâghiran sau sovârv. Adaugă profunzime şi savoare oricarei mâncări.
Este foarte bun pentru a trata infecţiile cu bacterii şi paraziţi (inclusiv giardia) iar uleiul de oregano a fost folosit pentru a trata păduchii de cap. Nutriţioniştii o recomanda si pentru tratarea E-coli.
Salvie – Aceasta plantă conţine fitosteroli care au o acţiune de răcire. Practicanţii de medicina naturala o folosesc pentru a trata sângerarea uterină şi crampele.
Un studiu efectuat în Germania, a arătat că diabeticii care au băut o infuzie de salvie pe stomacul gol, au redus nivelul de zahăr din sânge. Salvia se foloseşte în mod curent pentru aromatizarea mancarii iar infuzia poate fi băută ca ceai.
Usturoi – Usturoiul contine compuşi de sulf, care dilată vasele de sânge. Este efectul care reduce presiunea arterială. Ajută la metabolismul fierului şi protejează împotriva deteriorarilor produse de oxidanţi şi scade colesterolul.”[1]
SURSE
Citiți și...






