Perele intaresc intestinele si stomacul. Iata si alte beneficii extraordinare

by “Perele contin acid malic, acid citric, glucoza, fructoza, calciu, fosfor, fier si multivitamine. Aceste fructe sunt eficiente pentru hidratarea gatului, oprirea tusei, precum si întarirea intestinelor si a stomacului. De asemenea, ajuta si la scaderea hipertensiunii arteriale, calmarea emotiilor si protectia ficatului. Trebuie, însa, atent consumate si cu moderatie de persoanele cu splina […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Perele contin acid malicacid citricglucoza, fructoza, calciu, fosfor, fier si multivitamine.

Aceste fructe sunt eficiente pentru hidratarea gatului, oprirea tusei, precum si întarirea intestinelor si a stomacului. De asemenea, ajuta si la scaderea hipertensiunii arteriale, calmarea emotiilor si protectia ficatului. Trebuie, însa, atent consumate si cu moderatie de persoanele cu splina si stomacul sensibile si cele care sufera de indigestie.

Perele stimuleaza secretia hormonilor tiroidienifortifica sistemul imunitar, au efect antiinflamator.

Despre valoarea terapeutica a acestor fructe nu s-a stiut multa vreme mai nimic. Studii recente au aratat, însa, ca perele se disting prin cateva calitati vindecatoare, rar întalnite la alte alimente, fiind de mare ajutor în tratarea afectiunilor renale si urinare, a bolilor cardio-vasculare, precum si în intoxicatii si în bolile care apar pe fondul deficientelor imunitare.

Cojile de pere. 4 motive pentru a manca para cu tot cu coaja

Perele ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie, trei portii de fructe, consumate în fiecare zi, reduc cu 36 la suta riscul degenerescentei maculare – cauza principala în pierderea vederii pentru persoanele în varsta.

Fructele acestea asigura vitaminele necesare organismului. Mai mult, contin acid hidroxicinamic, care s-a dovedit a ajuta la prevenirea cancerului de stomac. O portie de mere si pere pe zi este asociata cu un risc mai scazut de cancer pulmonar, la femei. Mai mult, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care au o dieta bogata în fibre au un risc mai scazut de a dezvolta cancer de colon.

Fibrele ajuta la eliminarea substantelor toxice din colon, care pot provoca inflamatii si distrugerea celulelor peretelui colonului, ducand la aparitia cancerului. Un alt nutrient care se regaseste în pere, cuprul, ajuta la prevenirea cancerului de colon. Cuprul este necesar pentru a crea enzime ce actioneaza ca antioxidanti cu rol în neutralizarea radicalilor liberi.

Un studiu care a examinat dietele a peste 50 de mii de femei aflate la postmenopauza, timp de 8 ani, a dovedit ca acelea care au mancat mai multe fibre au fost cu 34 la suta mai putin expuse în a dezvolta cancer la san.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/perele-intaresc-intestinele-si-stomacul-iata-si-alte-beneficii-extraordinare-75492
  2. Foto: sanatate.bzi.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro