Pătlagina tratează infecțiile urinare, răceala și hipertensiunea

Distribuie!

Aparent nesemnificativă, la o primă vedere, pătlagina (Plantago major, P. lanceolata) ascunde proprietăți curative și utilizări medicinale excepționale, datorită acțiunilor sale antibacteriene, antiinflamatorii și cicatrizante. 

Din frunzele uscate ale pătlaginei, recoltate din iunie până în septembrie, sunt preparate remedii calmante, aplicate, de regulă extern, cu excepția infuziilor, capsulelor și extractelor lichide.


Compoziția pătlaginei

Substanța activă a plantei medicinale este aucubina (un glicozid), în compoziție regăsindu-se și polifenoli, polizaharide, mucilagii, vitamina C, tanine, siliciu, potasiu, zinc.

Acțiune și indicații terapeutice

Pătlagina facilitează vindecarea rănilor, prezentând, în același timp, efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent, diuretic, antimicrobian și de fluidizare a secrețiilor bronşice.


Este recomandată pentru ameliorarea tusei, cazurilor de bronșită ușoară, diaree, hemoroizi, cistită, hematurie, astm, laringită, faringită, infecții, hipercolesterolemie, hipertensiune arterială, furuncule, ulcerații sau abcese.

Tratamente naturiste cu pătlagină

  • Hipertensiune

Pentru hipertensiune (adjuvant), arterioscleroză sau hipercolesterolemie, administrați 1 linguriță cu pulbere de pătlagină, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Curele vor fi îndelungate și vor fi asociate cu plante medicinale specifice afecțiunilor în cauză.

  •  Hemoragii 

Se vor lua între 4 și 6 lingurițe cu pulbere de pătlagină, zilnic, combinate cu pulbere de coada șoricelului, în aceeași doză.

SURSA: http://topremediinaturiste.ro/patlagina-trateaza-infectiile-urinare-raceala-si-hipertensiunea/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...