Pasta de dinţi românească din plante a luat aurul la Salonul mondial de Inventică de la Varsovia!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pasta de dinţi ecologică românească a fost premiată cu aur la Salonul de Inventică de la Varşovia. Reţeta câştigătoare este sută la sută naturală şi conţine mentă, busuioc, levănţică, dar şi coaja albă de ou, orez şi spirulină.

A fost inventată de un grup de reputati profesori universitari si cercetători din Iași, iar la Salonul de Inventică de la Varșovia și la Salonul de la Sevastopol a fost una dintre cele mai mari atracții. Invenţia grupului de profesori si cercetatori ieşeni a fost apreciată de juriul care a avut de evaluat 400 de invenţii din 15 ţări. Pasta de dinţi ecologică românească are toate şansele să dea lovitura pe piaţa de profil după ce a obţinut primul loc si medalia de aur la Salonul Mondial de Inventică de la Varşovia.


Delegaţia ţării noastre a fost premiată şi cu medalia Marie Curie pentru invenţii în domeniul chimiei.

Pasta de dinți ecologică urmează să participe și la saloane de invenții din Croația, Paris și Tokyo în următoare perioadă, iar inventatorii speră să o poata introduce in productie. Exista insa semnale ca marile companii ce domina piata de pasta de dinti mondiala, o industie de multe miliade de dolari, nu vad cu ochi buni inventia romaneasca si vor incerca sa blocheze productia acesteia.


La salonul din Ucraina a câștigat locul 1, la Varșovia a primit o medalie de aur, două medalii de argint și bronz, iar delegația României a primit medalia Marie Curie pentru invenții în domeniul chimiei, potrivit Știrile TVR.

„Lucrăm la mai multe reţete în momentul de faţă. Se doreşte o optimizare. Apoi, în funcţie de rezultate, vrem să ieşim şi pe piaţă, pentru că sunt foarte căutate aceste produse bio. Testele de laborator arată rezultate foarte bune, comparând cu alte produse similare”, a declarat Andrei Victor Sandu, preşedintele Forumului Inventatorilor din România.

România a fost reprezentată la salonul din Varşovia de inventatori de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

SURSE

  1. http://observator.news/2014/02/14/pasta-de-dinti-romaneasca-din-plante-a-luat-aurul-la-salonul-mondial-de-inventica-de-la-varsovia/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...