Părintele Arsenie Boca – moarte suspectă prin iradiere

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Sunt multe lucruri neelucidate cu privire la moartea părintelui Arsenie Boca. Mulți susțin că a fost schingiuit de Securitate, că avea unghiile de la mâini smulse și că înainte de a muri a spus, Spuneți-i lui Ceaușescu că nu mai apucă Crăciunul.

Ceea ce este sigur este faptul că a fost urmărit de Securitate până a murit. El era suspectat că are legătură cu Mișcarea Legionară.
Securitatea nu înțelegea cum acest om putea avea o influență atât de mare asupra oamenilor. Printre miile de pelerini care veneau la Sâmbăta au fost și tineri care simpatizau cu această mișcare.


Părintele a fost verificat în mai multe rânduri și s-a dovedit că astfel de legături nu existau. Prima sa arestare a avut loc în iulie 1945, când guvernul Groza avea misiunea de a face curățenie în biserici. A fost eliberat la scurt timp.

În anul 1948 este mutat la mănăstirea Prislop. În anul 1951, este arestat și trimis la muncă forțată la Canalul Dunăre Marea Neagră, pentru o perioadă mai mare de un an.


În anul 1955 a fost anchetat la Timișoara, după care închis la Jilava și Oradea. Este eliberat după un an. În anul 1959 este scos abuziv din monahism și i se interzice să slujească la altar. S-a angajat ca pictor la Schitul Maicilor din București.

Din anul 1968 a pictat la biserica Drăgănescu. A murit pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia, unde avea un mic atelier. La Sinaia, câteva maici de la Prislop amenajaseră un așezământ monahal, unde a fost găzduit.

Ucenicul său, părintele Petru Vamvulescu a afirmat că, în anul 1989, părintele Boca a fost iradiat, în pădure la Sinaia. Pentru că părintele nu a murit, Securitatea l-a supus la tortură și bătăi, pentru a-l înfricoșa și a-i grăbi moartea.

Un alt lucru cutremurător este faptul că a fost deshumat de trei ori. Prima dată, la trei zile de la înhumare, fiindu-le frică securiștilor să nu învieze, cum i-a fost frică și lui Irod.

A doua oară după un an. Nu s-au dat explicații. A treia oară, la mormânt se formase un fel de izvor. Când a fost deshumat, capacul sicriului era dat la o parte, iar sicriul plin cu apă și noroi.

Osemintele au fost spălate și puse într-un sicriu de stejar. Se spune că atunci când au spălat craniul, acesta era înmiresmat.
Preotul Vamvulescu susține că existau urme că fusese lovit la cap și mâini.

Un călugăr care a fost apropiat al preotului Arsenie Boca a povestit că în perioada în care acesta a pictat biserica de la Drăgănescu, intrarea și ieșirea din sat erau păzite de Securitate.

Înainte să moară cu câteva zile, călugărul s-a deplasat la Sinaia, unde o măicuță i-a spus că este foarte bolnav și nu-l poate vizita.
Ca loc de înmormântare, însuși preotul Arsenie Boca și-a ales Prislopul.

arsenie-boca-1 PĂRINTELE ARSENIE BOCA, MOARTE SUSPECTĂ PRIN IRADIERE

El a spus, aici vreau eu să-mi fie mormântul. O să vină și izvorul…După ce a murit, un izvor s-a format în apropierea mormântului.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/parintele-arsenie-boca-moarte-suspecta-prin-iradiere
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...