Papa Francisc: „Crăciunul a fost luat ostatic de materialism”

Distribuie!

„Papa Francisc a transmis tradiţionalul mesaj de Crăciun, în care a spus că sărbătoarea naşterii lui Iisus a fost „luată ostatic de materialism”.

Suveranul Pontif s-a adresat unui public de 10.000 de credincioşi care au venit să participe la slujba de Crăciun de la Basilica Sfântul Petru din Vatican. El a spus că lumea e deseori mai preocupată de cadouri şi sine decât să fie umilă.
„Dacă vrem să sărbătorim cu adevărat Crăciunul, trebuie să contemplăm următorul lucru: simplitatea fragilă a unui nou născut.
Acolo se află Dumnezeu. Iisus a fost respins la naştere de unii şi privit de mulţi cu indiferenţă. În ziua de azi, aceaşi indiferenţă e prezentă, Crăciunul devine un festiv al cărui protagonişti suntem noi, nu Iisus.

Luminile comerţului aruncă lumina lui Dumnezeu în umbră. Suntem preocupaţi de cadouri, dar reci faţă de cei marginalizaţi. Lumea trupească a luat ostatic Crăciunul. Trebuie eliberat”, a spus Papa, conform dailymail.co.uk.


„Să ne dăm voie să fim atenţi la copiii din lume, cei care nu stau fără griji în pat şi au iubirea mamei şi a tătălui, dar cei care suferă, care se ascund de bombardamente, care stau pe străzile marilor oraşe sau la fundul unei bărci cu refugiaţi. Cei care nu se nasc, cei care plâng de foame, cei care au în mâini nu jucări, ci arme”, a mai spus Suveranul.

La slujbă au participat 10.000 de oameni. Măsurile de siguranţă au fost sporite în Italia şi la Vatican, după ce suspectul în cazul atentatului de la Berlin a fost ucis vineri la Milano. Piaţa Sfântul Petru a fost eliberată cu şase ore înaintea slujbei pentru ca agenţii să se asigure că nu există ameninţări.”[1]


SURSE

  1. http://www.click.ro/news/lume/papa-francisc-slujba-de-la-vatican-craciunul-fost-luat-ostatic-de-materialism
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...