Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Carnea procesată este la fel de periculoasă ca și țigările!”

Distribuie!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut public un raport în care susţine că micii, cârnații, carnea tocată, costița, șunca, salamul și alte alimente asemănătoare preferate de mulți români pentru mesele de sărbători cauzează cancer în aceeași măsură ca și țigările.

Cercetătorii care au întocmit raportul consideră că preparatele din carne procesată prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire cu cancer a populației, alături de țigări, alcool, arsenic și azbest.


O dietă care cuprinde 50 g de carne procesată pe zi (echivalentul unui cârnat sau a mai puțin de două felii de kaiser) crește riscul îmbolnăvirii de cancer de colon cu aproape 20%, susține raportul OMS.

Înainte de apariția acestui raport, Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului (WCRF World Cancer Research Fund International) avertizase că există „dovezi solide” care arată că o dietă ce conține carne roșie din abundență cauzează cancer.


WCRF a recomandat încă din 2009 să nu fie consumate mai mult de 70g de carne procesată pe săptămână, iar consumul acestui aliment de către copii a fost total nerecomandat.

Și profesorul Tim Key, de la Cancer Research UK (Institutul de Cercetare a Cancerului din Anglia) susține că există dovezi de necontestat care arată legăturile dintre consumul de carne procesată și cancer.
Ați putea alege o salată cu fasole pentru masa de prânz, în locul sendvişurilor cu șuncă”, a recomandat cercetătorul.

Potrivit The Telegraph, britanicii consumă, în medie, la o singură masă, de trei ori mai multă carne decât maximul săptămânal indicat de OMS.

Marii afaceriști din industria cărnii nu au privit nepăsători aceste date, ci au furnizat rapid opinii care, chipurile, să arate că de fapt și vegetarienii suferă în aceeași măsură de cancer ca și cei avizi după hamburgeri și cârnați. Evidența faptelor, însă, îi contrazice flagrant.

La polul opus, pe site-ul cunoscutei emisiuni culinare Good Food, BBC propune un meniu de Sărbători total vegetarian.

SURSA: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9590

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...