Odoleanul, sedativul natural

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Odoleanul (Valeriana officinalis) sau gusa-porumbelului este o planta perena originara de pe teritoriul Europei si Asiei, cu tulpina inalta si neramificata, cu frunze lungi si flori trandafirii sau albe. In emisfera nordica, planta infloreste in perioada iunie-septembrie.

Calitatile terapeutice ale acestei plante au fost descoperite inca din antichitate, Hippocrate fiind printre primii care au descris proprietatile odoleanului. Mai tarziu, cercetatorii au confirmat prin cateva studii ca planta are calitati sedative, anticonvulsive si poate fi folosita ca leac impotriva migrenelor si insomniei.


Odoleanul este frecvent folosit ca supliment pentru tratarea insomniei si ca sedativ in situatii de tensiune nervoasa, stres si crampe abdominale severe, putand fi administrat sub forma de ceai.

Alimentele iti pot alunga somnul. Vezi de ce trebuie sa te feresti, daca vrei sa nu ai o noapte alba


Rezultatele pot sa apara mai devreme sau mai tarziu de la caz la caz. De pilda, in timp ce unii pacienti au simtit o ameliorare imediat dupa administrare, altii au obtinut aceleasi rezultate dupa mai multe saptamani. Cateva studii au indicat de asemenea ca odoleanul reduce simptomele anxietatii.

Reactii negative

Reactiile adeverse apar nu doar in cazul persoanelor cu anumite sensibilitati ci si atunci cand planta este administrata in cantitati prea mari. Dozele mari pot genera dureri abdominale si o stare psihica de disconfort. Din acest motiv este bine sa nu va tratati singuri ci numai sub indrumarea unui specialist.

Odoleanul poate produce somnolenta si uneori ameteli de aceea nu este recomandat soferilor inainte sa iasa in trafic.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/odoleanul-sedativul-natural-1218
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...