Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, a trăit ca un mucenic și a murit ca un sfânt

Distribuie!

„Fiziologul român Nicolae Paulescu a descoperit în anul 1916 insulina. Cercetările sale au fost încununate de succes după 30 de ani de muncă.

Din cauza războiului a fost obligat să întrerupă cercetările în perioada 1916-1918. În anul 1922, a obținut brevetul de invenție acordat de Ministerul Comerțului și Industriei din România.


Modelul experimental folosit de Paulescu a plecat de la anestezia unui câine cu cloroform. I se extirpa pancreasul, țesutul pancreatic era mărunțit și amestecat cu apă distilată, apoi pus la gheață 24 de ore, lichidul rezultat era strecurat prin muselină și se adăuga o cantitate de sare.

Animalul era adormit din nou, se recolta o probă de sânge și apoi se injecta lent filetatul de țesut pancreatic printr-o canulă introdusă în vena jugulară externă.


Probe de sânge erau obținute prin puncția arterei carotide, iar probe de urină printr-un sondaj vezical. Descoperirea sa s-a bazat pe nouă experimente.

În anul 1921, la reuniunea anuală a Societății Americane de Fiziologie, medicul militar Banting și biochimistul Best relevă faptul că au descoperit insulina, celebra pancreanină a lui Paulescu.

Pentru descoperirea lor, Banting și Best au primit premiul Nobel, în anul 1923. Paulescu a făcut mai multe plângeri și a cerut constituirea unui tribunal internațional, care să judece fraudele științifice.

În România, opiniile politice ale lui Paulescu l-au făcut un personaj controversat. Avea chiar dificultăți în publicarea cercetărilor sale. Presa evreiască l-a numit infractor și criminal.

Bolnav de cancer își scrie testamentul în anul 1931. Moare în 17 iulie 1931, după ce i-a scris surorii sale textul, Eu mă duc. Și-a făcut semnul crucii și a murit.

În revista Neamul Românesc este publicat un necrolog în care se spunea, a trăit ca un mucenic și a murit ca un sfânt.
După 50 de ani de la moartea savantului, cercetătorul scoțian Ian Murray întreprinde o campanie pentru restabilirea adevărului privind descoperirea insulinei.

În anul 1969, Best, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea insulinei, trimite o scrisoare lui Ion Pavel, fondatorul primei clinici pentru diabetici, în care admite că împreună cu Banting nu au făcut altceva decât să reproducă experimentele lui Paulescu.
În anul 2003, la 80 de ani de la furtul premiului Nobel, a fost programată la spitalul Hotel Dieu din Paris o ceremonie în onoarea sa și dezvelirea unui bust al savantului.

NICOLAE-PAULESCU NICOLAE PAULESCU A TRĂIT CA UN MUCENIC ȘI A MURIT CA UN SFÂNT

Ceremonia a fost anulată din cauza protestelor unor organizații evreiești. Dr. Shimon Samuels a scris Ambasadei României de la Paris că Paulescu antisemitul nu a fost o persoană adecvată pentru a primi recunoaștere. Statul român a tăcut și s-a conformat”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/nicolae-paulescu-trait-ca-un-mucenic-si-murit-ca-un-sfant
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...