Minunile de la Mânăstirea Dervent

Distribuie!

„În apropiere de Dunăre există un loc sacru, cu o puternică încărcătură spirituală. Mănăstirea Dervent este locul unde oamenii vin în număr mare pentru a se ruga la crucile de leac.

Mănăstirea Dervent este considerat un loc al minunilor. La aproximativ 40 de kilometri se află Peștera Sfântului Andrei care este considerată Betleemul românilor.


La Dervent există două cruci tămăduitoare din piatră despre care se spune că au crescut din pământ. Una se află în lăcașul de cult și cea de a doua în fața bisericii și este destinată vindecării necuvântătoarelor.

Legenda spune că pe aceste meleaguri au fost martirizați patru ucenici ai Apostolului Andrei. Pietrele în formă de cruce au apărut în locurile unde aceștia au fost martirizați. În comunism au fost distruse mai multe documente în care erau descrise vindecările miraculoase care s-au produs.


Cu toate acestea, câteva documente au fost salvate. Unul dintre acestea a fost emis în anul 1931 de către primarul localității, în care se spune că doamna Hristu Păruș Alexandrina s-a pomenit cu piciorul drept înțepenit.

A plecat împreună cu soțul său, într-o căruță, la mănăstire, unde s-a rugat timp de trei zile la cruce. În document se mai spune că femeia s-a prezentat singură la primărie, unde a venit pe picioarele ei pentru a primi acest certificat.

O altă întâmplare se referă la un cal bolnav care a fost priponit de crucea din curtea bisericii. Noaptea, calul a rupt priponul și a fugit până în Adamclisi unde locuia stăpânul său. Se însănătoșise.

De-a lungul timului, toți cei care au vrut să distrugă aceste cruci au avut parte de morți violente sau accidente teribile.

Aurelian Preda, cântăreţ, a fost înmormântat în cimitirul de la Dervent. Ultimii șapte ani de boală i-a petrecut la Dervent, unde intrase în Ordinul Călugărilor.

La Dervent s-au petrecut multe lucruri care țin de miracol. Povestea părintelui Elefterie este una fabuloasă. La trei ani, părintele fiind grav bolnav, paralizat, este adus la mănăstire.

A dormit lângă cruce mai multe nopți. După ce s-a vindecat, pleacă în Grecia unde a urmat Facultatea de Medicină. Revine la Dervent ca preot, unde vindeca oamenii prin tratamente naturiste. Era numit medicul fără bisturiu. A murit în anul 1990.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/minunile-de-la-manastirea-dervent
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...