Minciunile ASUR si Misiunea socială a Patriarhiei Române

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Patriarhia Română reactioneaza prompt la noul suvoi de minciuni si dezinformari din partea Asociaţiei Secular-Umaniste din România. Sa nu ne asteptam la scuze sau rectificari din partea ASUR. Ei traiesc in bezna urii. Nadajduiesc totusi la veniri in fire pentru ca Hristos ne asteapta pe toti!

Punctez cateva din raspunsurile Patriarhiei la minciunile grosolane aruncate de comunicatul ASUR


1. Statul român asigură doar o contribuţie (aproximativ 60%) la salariile personalului clerical şi neclerical al Cultelor. Restul salariilor (comparabile cu cele ale profesorilor din Învăţământul preuniversitar), impozitele, asigurările de sănătate şi contribuţiile sociale sunt plătite din fondurile proprii ale unităţilor bisericeşti.
Această situaţie este consecinţa secularizării averilor bisericeşti de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza (1863), atunci când Biserica a fost deposedată de sursele de întreţinere, iar Statul român şi-a luat angajamentul de a sprijini de la bugetul public salarizarea personalului deservent şi întreţinerea lăcaşurilor de cult. În prezent, cea mai mare parte a proprietăţilor bisericeşti nu au fost încă retrocedate proprietarilor de drept.

2. Din cei aproximativ 8.500 de călugări şi călugăriţe, numai stareţul/stareţa şi preotul slujitor din mănăstiri primesc contribuţie de la bugetul de Stat la salariu, adică doar câteva sute de persoane, iar nu 10.000 de călugări, aşa cum dezinformează ASUR.


3. Nu există subvenţii de la bugetul de Stat pentru opera social-filantropică a Bisericii! Cele aproximativ 55 de milioane de lei folosite în anul 2011 de Biserica Ortodoxă Română pentru susţinerea celor aproximativ 700 de instituţii social-filantropice destinate tuturor categoriile sociale defavorizate de care beneficiază în mod constant aproape un milion de români săraci provin exclusiv din fonduri proprii şi donaţii ale credincioşilor.

etc. etc.

Intregul raspuns al Patriarhiei, aici

Sigur, astea sunt cifre oficiale, cu hartii. Insa dimensiunea sociala reala a BOR este mult mai mare. Nu cred ca exista manastire care sa nu ajute nevoiasi (familii, comunitati intregi) si nu neaparat cu bani! Primesc donatii de la diverse persoane si apoi ajuta adeseori pe primul venit. Ca sa nu mai vorbim de ospitalitatea monahala, de mesele la care este poftit orice pelerin (fara sa plateasca vreun ban).

Vrem-spitale-nu-catedrale1

Oferim aceste informatii contabilicesti, cu insistenta, doar pentru a raspunde mizeriilor de la ASUR. Lucrarile duhovnicesti sau cele culturale (de-a lungul secolelor) cum sa le mai poti cuprinde?!”[1]

SURSE

  1. http://www.alexradescu.ro/2012/09/minciunile-asur-si-misiunea-sociala-a-patriarhiei-romane.html
  2. Foto: voxpublica.realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...