Medicamentul pământului, argila vindecă cele mai multe dintre afecțiuni

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Din pământ ne-am născut, în pământ ne vom întoarce. Această sintagmă biblică definește cel mai bine legătura între om și lut sau argilă. În urma numeroaselor studii, s-a dovedit că argila joacă un rol important în vindecarea unor afecțiuni, dar este utilizată și pentru purificare.

Remediu pentru numeroase boli


Ce rol are argila în organism? Argila va absorbi toţi microbii din corp, este un dezintoxicant puternic (neutralizează chiar şi veninul), are proprietăţi antiseptice, vindecând foarte bine rănile. E şi un detergent de excepţie, recomandat mai ales primăvara. Acţionează ca un burete care se îmbiba cu toate materiile nocive de pe traiectul digestiv.

Curăţă stomacul, vezica biliară şi ficatul, intestinele, rinichii şi vezica urinară, pe care le despovărează de toate reziduurile acumulate pe timpul iernii. Cura de primăvară cu argila este cât se poate de binevenită pentru prevenirea şi tratarea unor boli că astenia, anemia, gastrita şi bolile de stomac, tensiunea oscilantă.


Bronşita se tratează cu succes cu argila, ingredient care întăreşte sistemul imunitar şi reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior: poluare, variaţii bruşte de temperatură şi umiditate. Ajunsă în stomac, formează un fel de pelicula protectoare, calmând rapid durerile de ulcer şi cicatrizând pereţii gastrici lezaţi.

În cazul afecţiunilor intestinului, în colite, boli ginecologice, pentru spălaturi şi clisme, se pun trei-patru linguri de argila într-un litru de apă, iar înainte de folosire se încălzeşte la temperatura corpului. În durerile de dinţi sau gingii, argila se amestecă cu pastă de dinţi.

Argila roşie combate anemia

Argila roşie este de mare ajutor în bolile articulaţiilor. Această culoare se datorează oxidului de fier şi cupru. Este mai puţin utilizată în tratamentele faciale, deoarece conferă pielii o tentă roşiatică. Dar se poate administra intern, având astfel efect benefic pentru pielea de tip normal, uscată şi sensibilă. Prin aportul de fier uşor asimilabil, argila roşie combate anemia. Există o argilă de culoare roz, care este de fapt o combinaţie în diverse proporţii de argila albă şi argilă roşie.

Este un produs mineral natural, cu un conţinut ridicat de silicon pur. În cosmetică, argila roz este utilizată pentru acţiunea sa de dezinfectare şi catifelare a tenurilor sensibile sau acneică, precum şi a celor îmbătrânite, având efect benefic asupra ridurilor. De asemenea, o regăsim în produsele dedicate bebeluşilor, cu rol în calmarea iritaţiilor de scutec.

Argila Rhassoul este o argilă de calitate, utilizată în Spa-urile rafinate şi adusă din Munţii Atlas. În Măroc, timp de 1.400 de ani, a fost utilizată ca balsam pentru piele şi ingredient pentru fabricarea săpunului şi şamponului. Argila Rhassoul are culoare cărămizie. Datorită conţinutului ridicat de minerale, proprietăţilor astringente şi de absorbţie, e folosită pentru detoxifiere. Testele clinice au arătat că este eficace pentru elasticitatea pielii, porii astupaţi şi hidratare.

Argila albastră românească

O valoare deosebită are argila untoasă de culoare albastră. Este bogată în saruri de cupru şi crom, fiind benefică pentru tenurile grase. Provine din Munţii Rodopi din Bulgaria şi este utilizată în măşti pentru pielea deshidratată, dar şi pentru tenurile acneice şi grase. Albeşte tenul şi ameliorează ridurile. Sub formă de măşti, este potrivită pentru păr, ten şi corp.

Curăţă de coşuri şi puncte negre, albeşte tenul, netezeşte ridurile, are efect anticelulitic, antibacterian şi antistres. Se pare însă că argila albastră de Riciu (judeţul Mureş) se afla în acest moment pe primul loc în privinţa concentratului de minerale şi oligoelemente. Analizele au arătat că este cea mai pură şi eficientă argila albastră din lume.

Nu prezintă efecte adverse, iar gamă de boli în care e recomandată argila româneasca este imensă: adenom de prostată, arsuri, cancer, leucemie, dermatoze, psoriazis, ciroza, hepatită, ulcer gastroduodenal, gingivite, litiaza renală, osteoporoza, pancreatita, paralizii, nevroze, epilepsie, sinuzita, varice, vergeturi.

Argila galbenă, antialergica

Argila galbenă are un conţinut mai mic de oxid de fier, ceea ce o face mai potrivită pentru pielea delicată, predispusă la alergii. Are efect absorbant, exfoliant, tonifiant, cicatrizant. Este utilizată şi în măşti pentru păr normal şi fragil. Folosită pe corp, ameliorează durerile, îmbunătăţeşte circulaţia, oxigenează şi tonifica pielea, este eficientă în tratamentul celulitei.

Argila Fullers sau argila de piuare are culoare gri-verzuie, fiind utilizată mai ales ca agent de înălbire a pielii. Este compusă în special din aluminiu, siliciu, oxid de fier, oxid de calciu şi magneziu. Aceasta argilă absoarbe grăsimile din piele, fiind recomandată pentru acnee şi tenurile grase. Amestecată cu zeamă de lămâie tratează cicatricile. Argilă din bentonit este o argilă comestibilă apărută în mod natural din sedimente de cenuşă vulcanică şi conţine peste 70 de minerale.

Este unul dintre cele mai eficiente şi puternice leacuri. Argilă din bentonit este utilizată ca supliment intern pentru a ajuta în cazul deficientelor de minerale şi ajuta la solubilizarea toxinelor, pentru a fi mai uşor de eliminat. Extern, în cataplasme, e folosită pentru împachetare, în baie sau în alte reţete pentru îngrijirea pielii. Argilă din bentonit are capacitatea de a absorbi toxine, impurităţi, metale grele şi tratează anemia, ulcere ale stomacului, diareea, probleme intestinale, hemoroizi.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/medicamentul-pamantului-argila-vindeca-cele-mai-multe-dintre-afectiuni
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...