Martorul tăcut al crucificării sfântului Apostol Petru

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Sfântul apostol Petru sau Petros în limba greacă înseamnă piatră. Avea un temperament impulsiv, era bun organizator, un discipol fidel al lui Christos.

Înainte de apostolie se numea Simion și era originar din Galileea. Este fiul lui Iona și frate cu Andrei, cel dintâi chemat. Într-o scrisoare din anul 2002, papa Ioan Paul al II-lea se considera succesorul sfântului Petru. Christos l-a numit pe Petru conducătorul tuturor apostolilor, iar Biserica consideră că succesorii acestuia sunt episcopii Romei.


La baza cupolei bazilicii Sf Petru este scris Tu ești Petru și pe această stâncă îmi voi construi congregația. Christos i-a încredințat lui Petru cheile regatului cerurilor.

În secolul al III-lea, episcopul de Roma s-a considerat urmașul lui Petru. Cu toate acestea, nu toți papii au făcut cinste acestei titulaturi. Papa Leon al X-lea a fost implicat în scandaluri legate de nepotism și plăceri trupești.


Papa Alexandru al VI-lea a fost acuzat de abuzuri și imoralitate. În ultima sa ședere la Roma, Sfântul apostol Petru a fost arestat din ordinul lui Nero și executat în aceeași zi, 29 iunie, cu sfântul Pavel, în anul 67.

Istoricul Eusebiu de Cesareea a scris că Petru a fost răstignit cu capul în jos. Crucificarea a avut loc în grădinile imperiale de lângă Circul lui Nero.

După marele incendiu din Roma, nicio altă zonă nu rămăsese disponibilă pentru persecuțiile publice. Există două ipoteze cu privire la locul unde a fost crucificat. Unii istorici susțin că aceasta s-ar fi realizat în interiorul circului lui Caligula și Nero. Alți istorici consideră că locația ar fi fost în afara circului.

Referitor la crucificarea apostolului Petru există vechi texte care descriu acest moment. Bărbații sfinți, în secret, au dat jos trupul punându-l sub arborele de terebint, în locul numit Vatican.

Construcția circului din Roma a fost începută de către Caligula, pe un teren care aparținea mamei sale, Agripina. Construcția a fost finalizată de Nero.

În anul 160, comunitatea creștină din Roma a ridicat un monument. Împăratul Constantin cel Mare a dezgropat osemintele sfântului, a ridicat o bazilică și a așezat osemintele în interiorul acesteia. Altarul este centrat pe mormânt.

Un obelisc care se află lângă bazilică este considerat martorul tăcut al crucificării. Obeliscul a fost realizat în Egipt și adus la Roma din ordinul lui Caligula, în anul 37.

sfantulpetru MARTORUL TĂCUT AL CRUCIFICĂRII SFÂNTULUI APOSTOL PETRU

Obeliscul era considerat un simbol solar, legătura dintre cer și pământ. Obeliscul a fost construit dintr-o singură bucată de granit.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/martorul-tacut-al-crucificarii-sfantului-apostol-petru

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...