Mâncarea sănătoasă l-a ajutat să se vindece de autism

Distribuie!

Am fost mereu interesată de un mod de viață sănătos în toate aspectele sale, dar în special am căutat să am grijă ce mănânc. Am crescut la curte, la țară, timp de 26 de ani. Am fost obișnuită cu legumele și fructele proaspete de mică. Avem o grădină destul de măricică, 2000 de m2, și provin dintr-o familie de oameni gospodari, cărora le-a plăcut să muncească pământul și să culeagă roade pe care apoi să le prepare cu plăcere celor dragi.

De asemeni, am fost genul de copil mofturos la mâncare sau mai simplu spus nu mâncam orice. Țin minte că bunica din partea mamei nu mă prea agrea din această cauză că nu mâncam și eu ca toți ceilalți nepoți cartofi prăjiți. Însă, au fost și avantaje când mergeam într-o tabără sau la vreun restaurant putând recunoaște foarte ușor mâncarea bună de cea proastă.


Apoi, mai târziu, când am ajuns în situația să-mi iau viața în mâini și să plec departe de casă, am putut să-mi aleg produsele cu care-mi preparam mâncarea tot pe baza acelor ani ai copilăriei care mi-au dezvoltat un simț al calității. La momentul acela, n-am realizat cât de important este și cât îmi va fi de folos, însă acum mă consider binecuvântată că am avut parte de o asemenea posibilitate și experiență.

Mai mult, de curând, am dezvoltat o formă de TERAPIE PRIN GĂTIT pentru COPIII CU NEVOI SPECIALE. Motiv pentru care am devenit și mai interesată de acest domeniu și particip la toate evenimentele care-mi ies în cale.


Acum 2 săptămâni, am avut ocazia să-l cunosc pe JOE CROSS când a prezentat, în premieră, pentru România, filmul „The Kids Menu”. Un film documentar care a pornit de la o problemă ce afectează din ce în ce mai mulți copii, în zilele noastre: obezitatea.

În România, 15.000 de copii au trecut pragul obezităţii, iar unul din doi se luptă cu kilogramele în plus.  În farfuriile copiilor găsim multe alimente interzise: ciocolată, prăjituri, bomboane, fast-food etc.

În film, Joe se întâlnește cu experți, părinți, profesori și copii. În urma acestor întâlniri și discuții, realizează că obezitatea infantilă este doar un efect al unor probleme mai mari.

Oamenii fie NU ȘTIU CARE SUNT ALIMENTELE SĂNĂTOASE, fie NU AU ACCES LA ELE căci se găsesc în anumite zone sau sunt prea scumpe, fie au MODELE sau PERSONALITĂȚI pe care le admiră și care FAC RECLAMĂ LA PRODUSE NESĂNĂTOASE. Un caz celebru, în acest sens, a fost cel în care Nadia, marea noastră gimnastă, a făcut reclamă la margarină. Și nu mă înțelegeți greșit! O admir din tot sufletul pentru reușitele obținute în gimnastică și pentru că a revoluționat acest domeniu, însă reclama făcută la un produs nociv nu-i face cinste.

Revenind la filmul care m-a bucurat „The Kids Menu”, pe lângă mesajul extrem de benefic pe care-l transmite, am aflat că în film a participat și un COPIL DIAGNOSTICAT CU AUTISM care S-A VINDECAT de această boală. În cei 10 ani de lucru cu copii cu nevoi speciale nu am auzit niciodată de un astfel de caz. Vă dați seama că interesul meu a crescut sporit și am luat legătura cu cei care au realizat filmul pentru a afla mai multe. Am primit de la ei filmulețul pe care doresc să-l împărtășesc cu toți cei interesați și pe care l-am atașat mai jos.

În acest video, mama băiețelului povestește cum la doar 10 luni o prietenă a observat că băiețelul ei nu manifestă expresiile faciale și comportamentele sociale pe care un copil tipic le are la vârsta sa. A mers cu el la o clinică să vadă dacă are motive să se îngrijoreze unde de urgență a început să facă terapie.

Mai mult, la 18 luni, terapeutul fizic i-a spus că ea nu crede că băiatul va vorbi vreodată din cauza faptului că activitatea din creier nu este conectată cu mușchii necesari dezvoltării limbajului. Mama a refuzat să creadă că nu o să aibă vreodată o discuție cu băiatul ei, a învățat toate terapiile posibile pentru a face noi conexiuni în creier și i-a oferit o alimentație sănătoasă.

Băiatul a frecventat pentru terapie o clinică specială pentru copiii cu autism, însă, nici după mai bine de 10 ani, specialiștii de acolo nu au realizat legătura dintre mâncarea sănătoasă și cea nesănătoasă și foloseau bomboane pentru a recompensa comportamentul copiilor. Mama băiețelului a încercat să devină activă în acea comunitate și i-a întrebat dacă există altă posibilitate sau vreo cameră separată unde să-i recompenseze pe copii cu mâncare sănătoasă în loc de bomboane sau alte variante nepotrivite pe care ei le ofereau, însă aceștia au considerat că este o nebunie.

Dar ea a perseverat și îi făcea, în fiecare zi, variante sănătoase, cât mai atrăgătoare și viu colorate. Iar rezultatele au fost îmbucurătoare: este singurul COPIL CARE A TERMINAT ACEA ȘCOALĂ VINDECAT DE AUTISM.

Diferența dintre el și ceilalți a fost IMPLICAREA MAMEI și MÂNCAREA SĂNĂTOASĂ.

SURSA: http://www.e-ro.org/2016/05/mancarea-sanatoasa-l-a-ajutat-sa-se-vindece-de-autism-nou/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...