Maica Veronica, icoana vie, prigonica de comunisti, inchisa la Jilava si Miercurea Ciuc

Distribuie!

„Maica Veronica, pe numele de naștere Vasilica Gurău, s-a născut în anul 1922 și a murit în anul 2005. A fost prigonită de sistemul comunist, închisă la Jilava și Miercurea Ciuc.

S-a născut în comuna Tudor Vladimirescu, județul Galați. Când avea vârsta de șapte ani, mama sa moare și rămâne în grija fratelui, care timp de doi ani de zile o ține închisă într-o magazie, fă să să vadă lumina soarelui.


După doi ani de izolare, reuşeşte să fugă la fratele mamei, unde primește o educație creștină, frecventând Oastea Domnului.
În anul 1937, are prima vedenie, despre care va scrie mai târziu. În prima vedenie, îl vede pe Christos care îi indică locul unde trebuie să fie construită o biserică.

Începând cu anul 1939, începe să strângă bani pentru construcția unei mănăstiri. În anul 1940, devine măicuță și primește numele de Veronica, adică icoană vie.


Veronica este numele fecioarei care i-a șters fața de sânge lui Christos, în drumul spre Golgota. În anul 1941, moșierul brăilean, Nedelcu Chercea, o ajută cu o sumă de bani și începe construirea mănăstirii. Cu toate că era război, maica Veronica își continuă studiile la Tecuci și continuă construcția mănăstirii.

În căutarea unui duhovnic ajunge la Sâmbăta de Sus, unde îl întâlnește pe părintele Arsenie Boca. Acesta o îndreaptă către părintele Ioan Iovan. În anul 1951, își termină studiile la Brăila, unde dă bacalaureatul.

Patriarhul Iustinian vizitează Vladimireștiul și îl numește podoabă a monarhismului românesc. În anul 1955, ostași înarmați invadează mănăstirea și maica Veronica împreună cu preotul Iovan sunt arestați. Procesul are loc la Galați și sunt condamnați la 15 ani de închisoare.

În anul 1960, este pusă în libertate prin decret. Merge la Bucureștri, la familia unui deținut care făcuse parte din Rugul Aprins și fusese condamnat la ani grei de pușcărie.

Cu greu a reușit să-și găsească un loc de muncă, dat fiind trecutul său. În anul 1990, revine la mănăstirea Vladimirești care fusese ridicată pe propriul său teren.

Maica Veronica a scris mai multe cărți despre vedeniile sale. Ea este considerată o vizionară. La vârsta de 16 ani a avut prima viziune, în care Christos i-a arătat locul unde să construiască mănăstirea. Mai târziu, au urmat mai multe viziuni în care i se indica modul în care trebuie construită mănăstirea.

Multe dintre scrierile sale au fost considerate că au devieri religioase. Maica Veronica a fost acuzată că a inserat texte ezoterice, budhiste sau de spiritism în scrierile sale.

În una din scrierile sale, ea susținea că Buda stă la picioare Sfintei Treimi. Nu suntem în măsură să facem aprecieri cu privire la viața și opera maicii Veronica. Un lucru este cert. La Vladimirești a existat un grup de rezistență anticomunistă, printre puținele din România.

MAICA-VERONICA MAICA VERONICA, ICOANA VIE

Nu vrem să facem o dezbatere despre preoții care deveniseră informatori în timpul comunismului și care nu au luat poziție în fața atrocităților care s-au produs.

Maica Veronica a murit în anul 2005, discret, nu a fost dat nici un comunicat al Patriarhiei. Maica Veronica rămâne un model, un exemplu de urmat, prin curajul și devotamentul de care a dat dovadă o femeie î ortodoxismul românesc.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/maica-veronica-icoana-vie
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...